Novo vodstvo Konzorcija Brda

Zavod Konzorcij Brda je bil ustanovljen leta 2003. Večino časa je bil njegov predsednik Stojan Ščurek, krajši čas tudi Dejan Peršolja, direktor pa vse odtlej Aleš Kristančič (Kristalvin). Pred dnevi so njegovi ustanovitelji za predsednika imenovali vinarja Marjana Simčiča, za direktorja pa zagnanega, precej “svežega” Brica Uroša Peterca.

BRDA > Konzorcij je v 18 letih zasnoval in izpeljal številne akcije. V ospredju je promocija Brd in njenih pridelkov. “V našem fokusu bo v prihodnje zlasti promocija vina in vinogradništva. Oblikovali bomo strokovni svet in se kadrovsko okrepili. Z direktorjem Urošem Petercom, s katerim smo v minulem obdobju že sodelovali, si obetamo nadaljnji preboj tako v domačem kot v mednarodnem prostoru,” pravi Marjan Simčič.

Ključna figura pri delovanju Konzorcija Brda pa bo Uroš Peterc. S soprogo Mileno sta že nekaj let Brica, v Kojskem sta postavila butični hotel in zasnovala kreativne zgodbe v povezavi z vinom. Uroš Peterc je sicer tolmač v sedmih jezikih in predsednik mednarodnega združenja konferenčnih tolmačev. Kot prevajalec je deloval pri predsedniku republike in dolga leta v Bruslju.

“V minulih letih sem bil udeležen pri razpravah o promociji in o možnostih zaščite rebule na evropski ravni, zaradi česar sem veliko sodeloval z briškimi vinarji,” pravi novi direktor Konzorcija Brda. Od njegovega širokega in svetovljanskega pogleda, energije in tudi znanstev po vsem svetu, si briški vinarji, združeni v Konzorciju Brda, veliko obetajo.


Najbolj brano