Leto 2020 bosta popekla na žaru

Komični dvojec Žan Papič in Gašper Bergant, spletnemu občinstvu znan po najbolj poslušanem in gledanem slovenskem podcastu Fejmiči, je zakuhal, pravzaprav zapekel, nekaj novega. Iz sežanskega Kosovelovega doma bosta v ponedeljek ob 20. uri prek spleta prodrla v dnevne sobe gledalcev s komedijo Na črno, ki bo, kakor napovedujeta, brezkompromisni “roast” leta 2020.

V komediji Na črno se bosta Gašper Bergant (levo) in Žan Papič 
vživela v vlogi starešine Gašperja in brata Žana. Foto: Dejan Nikolić
V komediji Na črno se bosta Gašper Bergant (levo) in Žan Papič vživela v vlogi starešine Gašperja in brata Žana. Foto: Dejan Nikolić

SEŽANA > Februarja se je obrnilo leto, odkar sta Žan Papič in Gašper Bergant začela osvajati spletno občinstvo s Fejmiči. Obet, da bi obletnico praznovala z večjim nastopom pred živim občinstvom, je splaval po vodi, a sta se namesto tega lotila spletne predstave Na črno, ki je v ponedeljek ne gre zamuditi, saj bo to edina priložnost za njen ogled.

“To bo realno najbolj smešna spletna komedija ta hip,” zatrjuje Gašper Bergant, mojster črne komedije, prepoznaven tudi po nezgrešljivem zgornjesavinjskem naglasu. Med drugim je nastopal v Skečoholikih, ob boku Perice Jerkovića in Boštjana Gorenca - Pižame pa je osvajal Slovenijo z gledališko predstavo Brade. Zanj velja, da ne pozna besede tabu in v svojih nastopih brezkompromisno podira meje sprejemljivega. O predstavi Na črno še pove, da bo to roast leta 2020, v katerem bosta komika “porabila tudi najbolj črn material, ki se nama nabira že vse leto in ga želiva predstaviti, da se vsaj en večer res dobro nasmejimo, brez zadržkov in politično nekorektno”.

V predstavi se bosta vživela v vlogi Jehovovih prič, starešine Gašperja in brata Žana. “Omejitve so stvar morale, ki pa je midva nimava. Brutalno iskrena bova,” v smehu obljublja Žan Papič, ki je v začetku leta navduševal s spletno serijo Centrala, še pred koronskim utišanjem odrov pa je med drugim igral v predstavi K(o)ronske zdrahe v Slovenskem stalnem gledališču Trst ter v komediji Shoes u glavo.

Kot pravi, tako Berganta kakor njega veseli, da občinstvo izkazuje precejšnje zanimanje za predstavo Na črno. Spletne vstopnice so naprodaj po 12 evrov, uro in dvajset minut dolg spletno-gledališki šov pa bodo v ponedeljek ob 20. uri v živo predvajali iz sežanskega Kosovelovega doma.


Najbolj brano