O zagatah s cepljenjem raje v turističnem objektu kot na šoli

Ravnateljica OŠ Koper Ingrid Poropat je v petek popoldne k turističnemu objektu v dolini Dragonje povabila 16 učiteljev. Čeprav je šlo za delovno srečanje, kot zatrjuje, je dobila prijavo na policijo, policisti so njo in učitelje obiskali tudi v Dragonji.

Pomislekom navkljub se je v  soboto  cepilo 42 od 49 prijavljenih 
učiteljev OŠ Koper. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Pomislekom navkljub se je v soboto cepilo 42 od 49 prijavljenih učiteljev OŠ Koper. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Na vprašanje, zakaj se je med pandemijo odločila za srečanje z učitelji v živo zunaj šole, odgovarja, da so temu botrovale zagate s cepljenjem.

“Minuli četrtek pozno popoldne so me iz Zdravstvenega doma Koper obvestili o prvem cepljenju za naše zaposlene, ki je bilo načrtovano dva dneva kasneje. Zaposlene sem takoj obvestila, že v petek dopoldne pa so se začele pojavljati dileme glede cepiva AstraZeneca. Glede na vse informacije o stranskih učinkih in o tem, da sta izolski in piranski zdravstveni dom cepljenje ustavila, me je skupina učiteljev prosila, da bi se nekje sestali in skupaj rešili dileme,” pojasnjuje.

Za omenjeni objekt se je odločila, ker je v lasti ene od zaposlenih. “Omogočal nam je snidenje na prostem, nosili smo zaščitne maske in ohranjali razdaljo. Dobili smo se za uro in pol ter v dveh skupinah, v eni nas je bilo osem, v drugi sedem, ker ena od napovedanih učiteljic ni prišla.”

V soboto se je cepilo 42 od 49, kolikor se jih je prijavilo v četrtek, pravi. Dobronamerna zamisel o srečanju je bila po njenem mnenju napačno razumljena in izkrivljeno interpretirana na socialnih omrežjih. Prijavljena je bila tudi policiji, ki pa na kraju dogodka ni ugotovila nobenih kršitev. Da policisti minuli petek v dolini Dragonje kršitev niso ugotovili, so nam potrdili tudi na Policijski upravi Koper. Zaradi žaljenja in širjenja neresnic pa se je ravnateljica tudi sama obrnila na policiste in podala ovadbo.


Najbolj brano