Napačno so si razlagali predpis

Načelnica Upravne enote Koper Nataša Likar potrjuje, da je zaradi napačne interpretacije predpisa prišlo do napake pri potrjevanju podpisov za podporo referendumske pobude o odloku o razveljavitvi prostorskega načrta za ureditev Centralnega parka Koper.

Do četrtka je  Popoviču in somišljenikom uspelo zbrati približno  
2600 podpisov (potrebovali so jih 2112) za podporo referendumski 
pobudi o odloku o razveljavitvi prostorskega načrta za ureditev 
Centralnega parka Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Do četrtka je Popoviču in somišljenikom uspelo zbrati približno 2600 podpisov (potrebovali so jih 2112) za podporo referendumski pobudi o odloku o razveljavitvi prostorskega načrta za ureditev Centralnega parka Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Spomnimo, da je pobudnik referenduma, nekdanji koprski župan in zdajšnji občinski svetnik, Boris Popovič, opozoril, da je upravna enota zavračala potrditev podpisov tujcev iz EU s stalnim ali začasnim prebivališčem v koprski občini in tujim državljanom iz držav, ki niso članice EU, s stalnim prebivališčem v koprski občini. Zato jih je prosil za podaljšanje roka za 15 dni.

Šele ko so dobili pravno razlago, da je upravna enota napačno interpretirala določila, so se jim opravičili in so začeli upoštevati tudi podporo Koprčanov brez slovenskega državljanstva.

Nataša Likar, načelnica Upravne enote Koper

“Zaradi napačne interpretacije predpisa je prišlo do napake pri potrjevanju podpisov za podporo referendumske pobude.”

“Takoj, ko smo ugotovili neljubo napako, smo nemudoma obvestili pobudnika, ministrstvo za javno upravo in koprskega župana ter prosili za podaljšanje roka za zbiranje podpor, v kolikor pobudnik ne bi zbral zadostno količino podpisov,” pojasnjuje Likarjeva, ki je sicer pred leti zastopala prav Popovičevo stranko KJN v občinskem svetu. Do četrtka je sicer Popoviču in somišljenikom uspelo zbrati približno 2600 podpisov, potrebovali so jih 2112. Z zbiranjem so kljub temu nadaljevali tudi včeraj.

Likarjeva še dodaja, da so zaradi pričakovanega povečanja števila volilcev pred iztekom roka vzpostavili primerno število delovnih mest za sprejem podpor, zato da so zagotovili varno in nadzorovano gibanje strank v prostorih upravne enote.


Najbolj brano