Zagorelo ob sobni peči na drva

V torek zvečer se je ogenj vnel v hiši v naselju Plužnje pri Cerknem nedaleč od tamkajšnjega gasilskega doma. Požar so začeli gasiti sosedje, nato pa so ga dokončno pogasili prostovoljni gasilci iz Pluženj in Cerknega. Policisti so ugotovili, da je zagorelo ob sobni peči na drva, ki jo je lastnik imel v dnevnem prostoru. Tega je ogenj uničil.

V  torek zvečer je zagorelo pri sobni peči v dnevnem prostoru.  Foto: PGD Plužnje
V torek zvečer je zagorelo pri sobni peči v dnevnem prostoru.  Foto: PGD Plužnje

PLUŽENJE > Bilo je v torek nekaj minut po 20. uri, ko je zagorelo v starejši stanovanjski hiši v strnjenem naselju vasi Plužnje. Policisti so ugotovili, da je požar v dnevnem prostoru izbruhnil ob sobni peči na drva. Ogenj je nato preskočil in se razširil tudi na druge predmete v prostoru, dnevna soba in del kuhinje sta pogorela. Ognjeni zublji so se dotaknili tudi lesenega stropa, zaradi česar je delno pogorela plošča med prvim in drugim nadstropjem.

“Pred našim prihodom so sosedje že potegnili cevi iz bližnjega hidranta in sami pričeli z gašenjem,” je povedal Tomaž Podobnik iz PGD Plužnje, ki je bil vodja intervencije. Ogenj je nato lokaliziralo in dokončno pogasilo 18 domačih prostovoljnih gasilcev, ki so se do hiše pripeljali z dvema voziloma, četudi je zagorelo nedaleč od njihovega gasilskega doma.

Pridružili so se jim tudi gasilci PGD Cerkno s štirimi vozili in 20 gasilci, ki so s pomočjo ventilatorja hišo prezračili in s termovizijsko kamero pregledali vse prostore, iz katerih so med drugim odstranili še tleč material. “Po končani intervenciji smo vzpostavili gasilsko stražo v izmenah po dva gasilca na dve uri,” je še povedal Podobnik. Z gasilsko stražo so zaključili včeraj ob 8. uri. Lastnik hiše je pri gašenju začetnega požara vdihoval dim ter si poškodoval stopalo, zato so ga najprej oskrbeli gasilci iz Cerknega in ga nato odpeljali v idrijski zdravstveni dom.

Po prvi oceni je zaradi ognja v hiši nastalo za 8000 evrov škode. Idrijski policisti so tujo krivdo za požar izključili.


Najbolj brano