Gault&Millau je predstavil vrhunce gastronomskega vodnika za leto 2021

V dinamični spletni predstavitvi so nocoj razglasili prejemnike nazivov mednarodnega gastronomskega vodnika Gault&Millau za leto 2021.

Gregor Vračko Foto: Luka Karlin/STO
Gregor Vračko Foto: Luka Karlin/STO

LJUBLJANA > Vodnik francoskega porekla, ki je pred tremi leti prišel v Slovenijo pod patronatom vinske poznavalke in gastronominje Mire Šemić, letos ni razglasil najboljše gostilne, temveč so podčrtali vrhunskost tistih, ki so jim anonimni ocenjevalci pripeli štiri kuharske kape za vsaj 17 točk od 20 možnih.

Najvišjo oceno, 17,5 točke, imata dve primorski gostilni: Hiša Franko Ane Roš in Valterja Kramarja iz Starega sela pri Kobaridu in Pri Lojzetu Tomaža Kavčiča z Zemona. Štiri kape imajo še Oštarija Debeluh iz Brežic, restavraciji Mak iz Maribora in Strelec iz Ljubljane ter Hiša Denk iz Zgornje Kungote. Tamkajšnji kuharski mojster Gregor Vračko, sicer tudi nosilec Michelinove zvezdice, je bil sinoči razglašen za chefa leta. Za chefinjo tradicije so razglasili Mojco Trnovec (Mihovec, Zgornje Pirniče), za chefa prihodnosti Luko Koširja (Grič, Šentjošt nad Horjulom), za mladega talenta Leona Pintariča (Rajh, Murska Sobota), za najboljšega sommelierja Grego Repovža (Repovž, Šentjanž), za najboljše POP zbirališče Wine Bar Šuklje iz Ljubljane in za najboljšo slaščičarno Fetiche Patisserie iz Ljubljane.


Najbolj brano