Zbrali za dva zbliževalnika, dobili so še štiri

Neformalna skupina Premik iz Sežane je v dobrodelni akciji zbrala 1325 evrov za nakup dveh zbliževalnikov - posebnih prozornih pregrad s stoloma, ki omogočata varno srečevanje oseb tudi v času epidemije.

 Foto: Klemen Ilovar
Foto: Klemen Ilovar

SEŽANA > Namenili ju bodo Domu upokojencev v Sežani in Domu na Krasu v Dutovljah, namestili pa predvidoma proti koncu januarja. Nekaj denarja, ki ga je še ostalo (225 evrov), bodo podarili domu upokojencev. Včeraj pa se je akciji pridružilo še podjetje RPS iz Ljubljane, ki je doniralo dodatne štiri zbliževalnike. “Z zbiranjem denarja smo začeli šele v drugi polovici decembra in odziv je bil zelo dober. Pozitivno pa nas je malo prej presenetila donacija podjetja, tako da se še dogovarjamo, komu bomo zbliževalnike podarili. Zagotovo pa bodo šli tudi izven naše občine,” je včeraj povedala Nina Ukmar, direktorica Kosovelovega doma Sežana, ene od sodelujočih ustanov v skupini Premik. Ta združuje še Kosovelovo knjižnico, Klub študentov, Ljudsko univerzo, MC Podlaga, Šolski center Srečka Kosovela, Inkubator, Območno obrtno-podjetništvo zbornico Sežana in še koga. Zbliževalnik, ki omogoča varno srečevanje bližnjih v domovih starejših in drugih ustanovah, so oblikovali arhitekti v projektu Popravila sveta, izdeluje jih socialno podjetje, načrt zanj pa so tudi javno objavili.

Zbliževalnik sta zasnovala Katja Simončič in arhitekt Matic Vrabič s sodelavci. Gre za neprofiten projekt, zato je načrt Zbliževalnika tudi prosto dostopen na spletni strani: popravilasveta.si.


Najbolj brano