Na 2TDK prispeli štirje novi zahtevki za revizijo

Štirje gradbeni konzorciji, ki jim 2TDK v zadnjem sklepu ni priznala sposobnosti za gradnjo odseka drugega tira od Divače do Črnega Kala, so vložili zahtevke za revizijo. To so Gorenjska gradbena družba, novogoriški Ginex international, turški par YDA in Unitek ter turški IC Ictas.

Na odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti gradbincev za sodelovanje v drugi fazi javnega naročila za oddajo glavnih del na 
odseku Divača-Črni Kal so bili vloženi štirje zahtevki za revizijo. Foto: Katja Gleščič
Na odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti gradbincev za sodelovanje v drugi fazi javnega naročila za oddajo glavnih del na odseku Divača-Črni Kal so bili vloženi štirje zahtevki za revizijo. Foto: Katja Gleščič

LJUBLJANA > Družba 2TDK, ki jo vodi Pavle Hevka, je sposob-nost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradnjo objektov drugega tira železniške proge za odsek od Divače do Črnega Kala priznala avstrijskemu Strabagu, ki se je povezal z nemškim podjetjem Ed Züblin in turškim Gülermak Agirom, Kolektorju CPG v sodelovanju z Yapi Merkezijem in Özaltinom ter turškemu gradbincu Cengiz.

V drugi fazi razpisa bodo gradbena podjetja, ki jim je 2TDK priznal usposobljenost, predložila ponudbe s ceno, po kateri so pripravljena zgraditi odsek. Nadzorni svet družbe je sicer konec lanskega leta potrdil podaljšanje roka za oddajo teh ponudb do 1. februarja. A glede na nove revizijske zahtevke, s katerimi se bo ukvarjala Državna revizijska komisija, bo, kot kaže, treba ta rok še podaljšati.

Zaradi zahtev za revizijo se bo rok za oddajo ponudb najverjetneje zamaknil.

O tem, komu bo priznala sposobnost gradnje za spodnji odsek, med Črnim Kalom in Koprom, pa 2TDK še ni odločil. Za ta odsek se potegujejo isti gradbinci kot za zgornjega.


Najbolj brano