Gašpar Gašpar Mišič izstopil iz bitke za vodenje Marjetice

Danes bi se morali sestati nadzorniki koprske Marjetice, ki bi po zaslišanju štirih preostalih kandidatov za vodilni položaj v podjetju naposled odločili, kateri je njihov izbranec. To se še ne bo zgodilo, saj so sejo zaradi okužbe pri enem od članov nadzornega sveta premaknili na prihodnji četrtek. Se je pa medtem Gašpar Gašpar Mišič odločil izstopiti iz bitke.

Sejo, na kateri bi morali danes odločiti, kdo bo vodil Marjetico, so  
zaradi okužbe pri enem od članov nadzornega sveta premaknili na 
prihodnji četrtek. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Sejo, na kateri bi morali danes odločiti, kdo bo vodil Marjetico, so zaradi okužbe pri enem od članov nadzornega sveta premaknili na prihodnji četrtek. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Spomnimo, da se je za vodenje Marjetice sprva potegovalo 12 kandidatov. Nekateri so se nadzornikom predstavili že prejšnji teden, preostali bodo dobili priložnost prihodnji četrtek.

Mišič se je odločil ostati v Okolju Piran

Po naših zanesljivih informacijah so se z dobrimi programi strokovnega dela in razvoja podjetja ciljni ravnini najbolj približali zdajšnji vršilec dolžnosti direktorja Marjetice Davor Briševac, podjetnik in nekdanji dolgoletni direktor Trgo ABC Matjaž Avsec in vodja sektorja informatika v Marjetici Izudin Hadžić.

Boštjan Aver

predsednik nadzornega sveta Marjetice Koper

“Želim si, da bi kljub različnim pogledom na koncu kandidata vendarle izbrali soglasno.”

Z razdelano strategijo je navdušil tudi “multipraktik” Gašpar Gašpar Mišič, ki ni skrival želje voditi tako Marjetico kot Okolje Piran. Zdaj se je potegnil nazaj, saj je na Marjetico poslal odstopno izjavo. Želi si namreč dokončati sanacijo poslovanja v Okolju. Da sedenje na dveh stolih ne pride v poštev, mu je sicer namignil tudi predsednik nadzornega sveta Marjetice Boštjan Aver.

Slednji je nad razmerami v podjetju zaskrbljen, zato upa, da bodo vendarle uspeli najti kandidata, ki jim bo kos. Obenem ga preseneča količina elektronske pošte, ki jo prejema v povezavi z razpisom za direktorja. “Da ne izgubljam besed o anonimkah, ki so nas preplavile zadnje tedne, in raznih pritožbah,” pravi Aver.

Mnenja, kdo je najprimernejši kandidat za vodenje podjetja, so med nadzorniki precej deljena.

Mnenje med nadzorniki deljeno

Imenovanje in razrešitev prvega moža Marjetice po novem ni več v domeni župana, temveč odslej o tem odloča nadzorni svet. Poznavalci političnega okolja sicer dvomijo, da zadnje besede pri izbiri vendarle ne bo imel prav župan Aleš Bržan. Slednji takšne očitke zavrača. “Nadzorni svet uživa moje polno zaupanje, zato verjamem, da bo med prijavljenimi sprejel najboljšega možnega kandidata,” pravi.

Kljub temu ne gre prezreti, da je Briševac njegov politični sopotnik, saj je član Liste Aleša Bržana (LAB), na kateri je kandidiral za mesto v koprskem občinskem svetu. Poleg tega je Aver v enem od naših prispevkov javno povedal, da so z njegovim delom zadovoljni.

Mnenje, kdo je najprimernejši kandidat za vodenje podjetja, je med nadzorniki sicer precej deljeno. Vsak ima svojega favorita. Zanimivo bo videti, kam se bo naposled nagnila tehtnica. “V konstruktivnem dialogu bomo morali najti najbolj sprejemljivo rešitev. Ni pa noben od kandidatov idealen. Želim si, da bi kljub različnim pogledom na koncu kandidata vendarle izbrali soglasno,” se nadeja Aver.


Najbolj brano