Prvi novorojenček je Vid

V postojnski porodnišnici so se prvega letošnjega novorojenčka razveselili že ob 0.56, ko se je mamici Primorki, sicer preseljeni na Škofljico, rodil sin Vid. Zadnjega novorojenčka v lanskem letu pa je na silvestrovo ob 22.09 povila mamica iz občine Kočevje, sicer pa se je samo včeraj v porodnišnici skupno rodilo pet otrok.

Prvi letošnji novorojenček se je v postojnski porodnišnici rodil ob 
0:56. (Fotografija je simbolična)
Prvi letošnji novorojenček se je v postojnski porodnišnici rodil ob 0:56. (Fotografija je simbolična) 

POSTOJNA > Obe mamici in otroka so zdravi in se počutijo dobro. “Prav lepo smo se imeli to noč,” nam je zgodaj zjutraj povedala dežurna zdravnica, specialistka ginekologije in porodništva dr. Nataša Tul Mandić.

Kot je poudarila, so v postojnski Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo še posebej ponosni, da so v letu 2020 našteli več porodov kot predlani, in sicer skupno 1580, kar je približno pet odstotkov več kot leto poprej, rodila pa sta se 1602 otroka, saj so imeli 22 dvojčkov. Glede na padajoč trend porodov po državi Tul Mandićeva to pripisuje tudi strokovnemu ugledu in priljubljenosti postojnske porodnišnice med starši, saj sem prihajajo mamice tudi iz širše regije, celo iz tujine.

Pet minut pozneje ...

Pet minut za Postojno so prvič letos pestovali tudi v Slovenj Gradcu, kjer se je prav tako rodil deček, težak 3560 gramov. Minuto za njim pa se je v Brežicah rodila deklica, težka 3350 gramov.

Prvi otrok v ljubljanski porodnišnici je bil danes deček, rodil se je ob 1.46, težak pa je bil 3080 gramov. Minuto za njim je na svet privekala prva deklica v Ljubljani letos, težka 3500 gramov.

V Mariboru se je prva letos ob 3.56 rodila deklica, težka 3440 gramov, ob 4.04 pa ji je sledil 2720 gramov težak deček. V Celju se je danes prvi ob 5.59 rodil deček, težak 3350 gramov, v Novem mestu pa ob 6.40 prav tako deček, težak 3600 gramov.

Prva otroka, ki sta na svet privekala letos v porodnišnici v Kranju, sta bili deklici, rojeni ob 7.32 in 7.34. Prav tako je bila deklica zadnja, ki se je tam rodila v lanskem letu, in sicer 21 minut pred začetkom novega leta.

Na Jesenicah danes še ni bilo rojstva, v četrtek pa se je kot zadnja v starem letu ob 19.29 rodila 3750 gramov težka deklica.

Tudi na Primorskem se je zadnja v lanskem letu v četrtek ob 4.49 v Izoli rodila deklica, medtem ko so v Šempetru pri Novi Gorici kot zadnjega v starem letu še v sredo povili dečka. V novem letu pa niti v Izoli niti v Šempetru še niso zibali.

Prav tako se danes še ni rodil noben otrok v porodnišnici v Trbovljah, zadnji v starem letu pa je bil v četrtek ob 13.10 deček.


Najbolj brano