Alfred Draščič bi zopet na vrh Marjetice

Nadzorniki koprske Marjetice bodo 5. in 12. januarja na razgovor povabili 12 od 13 prijavljenih kandidatov za direktorski položaj. Na razpis je sicer prispelo 14 prijav, a je eden od kandidatov svojo vlogo umaknil, ena od prijavljenih interesentk za ta položaj pa ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev.

Nadzorniki Marjetice bodo na razgovor povabili 12 kandidatov, ki 
izpolnjujejo razpisne pogoje za direktorja.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Nadzorniki Marjetice bodo na razgovor povabili 12 kandidatov, ki izpolnjujejo razpisne pogoje za direktorja.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Čeprav se je moral po manj kot enem letu z vodilne funkcije v Marjetici posloviti, saj je v podjetju doživel nezaupnico, se je Alfred Draščič odločil za vnovično kandidaturo. Med prijavljenimi je tudi nekdanji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič, ki je srečo poskušal že na razpisu za koprski stanovanjski sklad, pa za načelnika koprske upravne enote in direktorja Rižanskega vodovoda.

Na razgovor z nadzorniki so vabljeni tudi zdajšnji vršilec dolžnosti direktorja Marjetice Davor Briševac in vsestranski Gašpar Gašpar Mišič, ki bi želel voditi tako Marjetico kot Okolje. Razvojne programe bodo predstavili še podjetnik in nekdanji dolgoletni direktor Trgo ABC Matjaž Avsec, Boris Marzi iz službe za pristaniško varnost v Luki Koper in Janez Suša, ki je doktoriral iz kemijskega inženirstva. Priložnost prepričati nadzornike bo imela tudi Danila Brezovnik, ki se ukvarja s komercialnimi in poslovnimi storitvami.

Predsednik nadzornega sveta Marjetice Boštjan Aver napoveduje, da bo ime njihovega izbranca ali izbranke znano 12. januarja. Poudarja, da so člani nadzornega sveta soglašali, da morajo kandidati spoštovati vse zakonske in razpisne pogoje.

V Mišičevem primeru ima Aver jasno zahtevo: “Prinesti bo moral izjavo, da nepreklicno odstopa s položaja direktorja Okolja, saj so naši pogoji povsem transparentni.” Sklicuje se na sistemizacijo delovnega mesta direktorja Marjetice, kjer je navedeno, na kakšen način se sklepa delovno razmerje (za določen čas štirih let s polnim delovnim časom, delo na sedežu podjetja), upoštevali pa bodo tudi določila odloka o ureditvi položaja Marjetice.


Najbolj brano