Digitalni otok za podaljšanje turistične sezone

V Izoli so se lotili digitalizacije kulturne dediščine, s čimer naj bi dobili nove turistične produkte. Digitalizirali bodo najlepšo palačo Besenghi degli Ughi, arheološko najdišče San Simon in staro mestno jedro.

Besenghijeva palača bo kmalu dobila digitalno različico.  Foto: Mirjana Cerin
Besenghijeva palača bo kmalu dobila digitalno različico.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Projekt delno sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj in ministrstvo za gospodarski razvoj, v Turističnem združenju z Deanom Kocjančičem na čelu pa so prepričani, da bo Izola s sodobno predstavitvijo bogate naravne in kulturne dediščine dosegla večjo prepoznavnost. “V času, ko so potovanja za mnoge omejena, bo takšna predstavitev morda edini možni način za potovanje, obenem bo tudi pobuda za kasnejši obisk Izole,” pojasnjujejo.

Digitalni register dediščine pripravljajo po vsej državi. “V Izolo si želimo privabiti 'high-value' gosta, ki bo aktivno vključen v produkte, njegova izkušnja pa bo avtentična in butična.” Menijo tudi, da bo eno takšnih posebnih doživetij “doživetje rimske kulinarike v arheološkem parku”, s katerim bodo združili pomembna turistična produkta.


Najbolj brano