Našli ukradeno vozilo in opremo, tatov še ne

V noči na ponedeljek so neznanci v Žapužah ukradli tovorno vozilo, nato pa na gradbišču nove poslovne cone Pod železnico ukradli še več gradbenega orodja in ga naložili na to vozilo. V ponedeljek dopoldne so ukradeno vozilo in orodje policisti našli pri Malih Žabljah ter oboje vrnili lastnikom - domačima podjetjema.

Na gradbišču nove ajdovske poslovne cone so neznanci na 
ukradeno vozilo naložili še ukradeno gradbeno orodje. Foto: Lokalne Ajdovščina
Na gradbišču nove ajdovske poslovne cone so neznanci na ukradeno vozilo naložili še ukradeno gradbeno orodje. Foto: Lokalne Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Kaj je zmotilo neznance, da so ukradeno vozilo in orodje zapustili v Malih Žabljah, ajdovski policisti še ugotavljajo, prav tako, kdo je vozilo in orodje sploh ukradel. Lastniki vozila in orodja pa so si v ponedeljek lahko oddahnili, saj so jih ajdovski policisti razveselili z novico, da so njihove ukradene stvari našli in jim jih tudi vrnili.

Kot so do sedaj ugotovili policisti, so nepridipravi v noči na ponedeljek najprej izpred podjetja v Žapužah ukradli tovorno vozilo mercedes benz. Nato jih je pot z ukradenim vozilom očitno peljala na gradbišče nove poslovne cone Pod železnico v Ajdovščini. Tudi tam so jih zasrbeli prsti, saj so na ukradeno vozilo naložili več gradbenih strojev, motornih žag in vodnih črpalk. Orodje je bilo v lasti ajdovskega podjetja.

Iskanje ukradenega vozila in orodja pa se je že v ponedeljek dopoldne srečno končalo, saj so na makadamski poti ob lokalni cesti pred naseljem Male Žablje našli zapuščeno tovorno vozilo, na katerem je bilo naloženo ukradeno orodje.

Ajdovski policisti so po zaključenem postopku tovorno vozilo in gradbeno orodje vrnili lastnikoma - domačina podjetjema. O primeru so ajdovski policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo, še naprej pa intenzivno iščejo storilce. Ko jih bodo izsledili, bodo na tožilstvo zoper njih poslali kazensko ovadbo zaradi velike tatvine.


Najbolj brano