EPK 2025 povezal slovensko Istro in Istrsko županijo

To je pomemben korak v pripravi skupne kandidature slovenskih istrskih mest za naziv Evropska prestolnica kulture 2025, so petkov podpis sporazuma o sodelovanju z Istrsko županijo pospremili štirje župani istrskih občin v Sloveniji.

Slavnostni podpis sporazuma v Pulju je utrdil sodelovanje Istrske 
županije pri skupni kandidaturi slovenskih istrskih mest pod 
vodstvom piranske občine v prizadevanju za naziv Evropska 
prestolnica kulture 2025.
Slavnostni podpis sporazuma v Pulju je utrdil sodelovanje Istrske županije pri skupni kandidaturi slovenskih istrskih mest pod vodstvom piranske občine v prizadevanju za naziv Evropska prestolnica kulture 2025. 

ISTRA > Sporazum o sodelovanju so piranski, izolski, koprski in ankaranski župan, Đenio Zadković, Danilo Markočič, Aleš Bržan in Gregor Strmčnik, podpisali z namestnikom župana Istrske županije Fabriziem Radinom v luči sklepne faze priprave drugega kroga skupne kandidature slovenskih istrskih mest, ki jo vodi piranska občina. “S tem pomembnim mejnikom kandidatura Piran 2025 uresničuje vizijo o preseganju meja in hkrati potrjuje dobro sodelovanje, sobivanje in preplet bogate kulture mest na območju od Benetk do hrvaške Istre,” so poudarili v sporočilu za javnost.

Če bo Piran s kandidaturo za EPK 2025 uspešen, bo Istrska županija sodelovala pri številnih projektih in prispevala pomemben del k oblikovanju skupnega kulturnega mozaika.

Vodja kandidature Martina Gamboz je dodala, da kandidaturo podpirajo Benetke, Trst, Milje, Benečija in Istrska županija z vsemi svojimi občinami.


Najbolj brano