Nov zdravstveni dom v Luciji tudi uradno odprl vrata

Dan pred občinskim praznikom so danes s simbolnim rezanjem traku in zasaditvijo dreves uradno odprli nov Zdravstveni dom piran, ki stoji na mestu nekdanjega v Luciji.

S simbolnim prerezom traku so danes tudi uradno odprli nov 
zdravstveni dom v Luciji. Foto: Občina Piran
S simbolnim prerezom traku so danes tudi uradno odprli nov zdravstveni dom v Luciji. Foto: Občina Piran

LUCIJA > Piranskemu županu Đeniu Zadkoviću sta se pri rezanju traku pridružila direktor Zdravstvenega doma Piran Matjaž Kranjc in direktor podjetja Lumar Ig, nakar so po krajšem ogledu notranjosti pred vzhodnim pročeljem stavbe posadili tri drevesa istrskega hrasta kot simbol trdnega sodelovanja in zelene prihodnosti.

Foto: Tomaž Primožic/FPA

Kot je dejal Zadković, ima zdaj Občina Piran “najlepši, najbolj energetsko varčen in moderen zdravstveni dom v Sloveniji”. Po besedah Kranjca so se novi prostori v trenutnih epidemioloških razmerah izkazali za izjemno pridobitev, saj poleg treh izolirnih sob za paciente z okužbami in sodobno opremljenim urgentnim centrom z velikim nadstreškom za urgentna vozila omogočajo tudi odvzem brisov po “drive in” sistemu.

Foto: Tomaž Primožic/FPA

Novi pridobitvi sta tudi napreden Center za krepitev zdravja z veliko telovadnico/predavalnico, ki ga je sofinanciralo ministrstvo za zdravje, ter zunanji amfiteater, ki omogoča izvedbo dogodkov na prostem.

Po besedah Marka Lukića iz izvajalskega podjetja Lumar Ig gre za “trenutno najbolj energetsko učinkovit zdravstveni dom v Sloveniji”. Če se bo v prihodnje nadgradil še s sončno elektrarno, pa bo postal energetsko popolnoma samozadosten, je dodal.

Preberite še: Preobrazba zdravstva v Luciji

Foto: Tomaž Primožic/FPA


Najbolj brano