Pohod po dolini Suhorce v opozorilo

Da bi javnost spoznala, kako pomembno je za prihodnost Brkinov ohranjanje njihove narave, bo Civilna iniciativa Ohranimo Brkine v nedeljo organizirala pohod po dolini Suhorce.

Vodni vir Padež bi država rada z zajezitvijo okoliških dolin  uredila 
za dodatno oskrbo Istre. V Brkinih temu precej nasprotujejo.
Vodni vir Padež bi država rada z zajezitvijo okoliških dolin uredila za dodatno oskrbo Istre. V Brkinih temu precej nasprotujejo.  

BRKINI > Potem ko je država napovedala, da bo zaradi oskrbe Istre in zaledja s pitno vodo zajezila dolino Suhorce, se je v javnosti, posebno v Brkinih, dvignilo veliko prahu. Nasprotniki so se zaradi ohranitve brkinske narave povezali v Civilno iniciativo (CI) Ohranimo Brkine, prek katere se borijo proti velikemu posegu v naravo.

Tako v nedeljo, 6. septembra, organizirajo pohod po dolini Suhorce. Mario Benkoč iz CI pojasnjuje: “V slogi, povezovanju in sodelovanju je moč. Naš slogan je - Skupaj za naravo! Udeležba na pohodu in pohod bosta nosila globoko sporočilo, da je moč najti boljše rešitve kot je zajezitev - povezati obstoječe vodovode, kar je najhitrejša, najcenejša, okolju prijazna rešitev, ki je dobra za vso regijo in ne samo del nje. Opozarjamo tudi na ohranitev Unescove svetovne dediščine - Parka Škocjanske jame.”

Pohoda se bosta udeležili tudi županji občin Divača Alenka Štrucl Dovgan in Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek.

Zbirno mesto poltretjo uro trajajočega pohoda bo ob 9. uri pri mostu pri starem mlinu Bibec v bližini Suhorja. Obvezna je prijava (prek spletne strani https://bit.ly/pohodSuhorca ali prek telefona Brigite - 031/425-182 oziroma Gorana - 031/898-489).


Najbolj brano