Kurjercam se pridružujejo tri kurjere

Trem manjšim vozilom na električni pogon, kurjercam, ki od januarja krožijo po koprskih ulicah, se bodo na prvi šolski dan pridružile še tri večja. Nova mestna pridobitev prinaša tudi tri nove linije mestnega avtobusnega prometa in nekaj sprememb v voznem redu.

Občina je za mestni avtobusni promet priskrbela tri nova električna vozila kategorije M2, ki so jih v skladu z manjšimi 
predhodnicami, kurjercami, poimenovali kurjera. Foto: MOK
Občina je za mestni avtobusni promet priskrbela tri nova električna vozila kategorije M2, ki so jih v skladu z manjšimi predhodnicami, kurjercami, poimenovali kurjera. Foto: MOK

KOPER > Vsaka od treh novih električnih kurjer lahko sprejme do 25 potnikov. Za njihov nakup je občina dobila nepovratna sredstva Eko Sklada v višini 432.000 evrov.

Poslej bodo tako uporabnikom mestnega avtobusnega prevoza na voljo tri nove linije - 9, 10 in 11. Linija 9 bo povezovala glavno avtobusno postajo s potniškim terminalom, pri tem pa potnikom ustavlja ob nakupovalnih središčih in večjih mestnih parkiriščih. Ob koncih tedna bo linija podaljšana do peščenega parkirišča v Žusterni.

Z linijo 10 bo možen prevoz med obrtno cono Srmin in mestnim jedrom, in sicer prek Ankaranske vpadnice, Vojkovega nabrežja, mimo tržnice, ulice Zore Perello Godina in Ferrarske ulice, med vikendi bo trasa podaljšana do glavne avtobusne postaje.

Avtobusi linije 11 bodo potnike prevažali od parkirišča P + R Semedela po nadvozu čez hitro cesto proti tržnici in potniškemu terminalu. Tudi ta linija bo ob koncih tedna daljša, potnike bo peljala vse do peščenega parkirišča v Žusterni.

Kot sporočajo iz občinske uprave, se bo s prvim septembrom spremenil tudi vozni red na linijah 5 in 6, ki bosta odslej vključevali še novo postajališče Žusterna parkirišče. Znova bodo stopili v veljavo redni odhodi in prihodi avtobusov.

Vsi vozni redi so objavljeni na spletni strani Arrive.


Najbolj brano