Še letos koncesija za kamp na Sviščakih?

Zbiranje ponudnikov za izgradnjo kampa za avtodome in šotorišča ter ureditev sanitarij v okviru bodočega turističnega središča na Sviščakih je dokaj uspešno, za zdaj naj bi se za to zanimala dva. Občina se nadeja, da bo koncesijo za gradnjo podelila še letos.

Občina zbira interesente, ki bi na  Sviščakih  zgradili  kamp za avtodome  in šotore s  pripadajočimi 
sanitarijami. Če bodo ponudbe ustrezne, bo koncesijo podelila že letos. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Občina zbira interesente, ki bi na Sviščakih zgradili kamp za avtodome in šotore s pripadajočimi sanitarijami. Če bodo ponudbe ustrezne, bo koncesijo podelila že letos. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Če bo dogovarjanje s ponudniki uspešno in bo Občina Ilirska Bistrica že letos podelila koncesijo, bi izbrani investitor z deli lahko začel v letu 2021, je povedal župan Emil Rojc.

Poleg postopkov glede omenjene investicije občina ureja še postopek parcelacije na širšem območju Sviščakov, s čimer bo vsaka obstoječa počitniška hiška dobila svojo parcelo. “Na tak način želimo urediti zemljiško-knjižno stanje na tem območju,” je dodal župan.

Občinski podrobni prostorski načrt za to območje sicer med drugim dopušča še izgradnjo hotela z depandansami in bungalovi, gostinskega in sanitarnega objekta. Predviden je tudi večnamenski športno rekreacijski objekt, ki bi bil poleti plavalni ribnik, pozimi pa naravno drsališče.

Medtem je turistična sezona na Sviščakih na vrhuncu. Če je na obisk tamkajšnjega planinskega doma v začetku letošnje sezone vplivala epidemija novega koronavirusa, je število dnevnih gostov zdaj primerljivo s prejšnjimi leti, prevladujejo pa domači gosti, je za STA povedala oskrbnica planinskega doma Jadranka Čosić.

Dostop do planote na okoli 1200 metrih nadmorske višine, ki je tudi najpogostejše izhodišče za vzpon na Snežnik, je iz Ilirske Bistrice od lani precej lažji in udobnejši, saj je direkcija za infrastrukturo cesto v celoti asfaltirala.


Najbolj brano