Radivoj Nardin: “Želim si vsaj malo počitka”

Kako bo poletje preživel poslovni direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin, ki je do nedavna, do svojega odstopa, osem mesecev vodil tudi sanacijo šempetrske bolnišnice? Že zaradi teh obremenitev in zato, ker je epidemija zdravstvu in izolski bolnišnici povzročila veliko škodo, potrebuje malo počitka. A več kot le nekaj dni ne bo šlo, pravi.

Radivoj Nardin Foto: Zdravko Primožič/FPA
Radivoj Nardin Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Poslovni direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je iz te ustanove, potopljene v izgubi, že v svojem prvem mandatu uspel ustvarjati pozitivno zgodbo, ki se je nadaljevala tudi v zdaj drugem mandatu, vse do epidemije in zaustavitve Slovenije.

Hkrati z zaustavitvijo države in življenja se je zaustavila glavnina dela v vseh bolnišnicah, kar pa se že pozna ne le po daljšanju čakalnih vrst in izpadu prihodka ter manjšemu izpolnjevanju delovnega načrta, temveč tudi v obliki pojavljanja izgube. Vanjo so zdaj zdrsnile prav vse slovenske bolnišnice in Nardin si prizadeva in želi, da bi ji bili v prihodnje uspešno kos, tako kot so bili že kos dolgoletni kronični izgubi. Zato se bo tudi poleti posvečal poslovanju in ukrepom, kako ga znova obvladati.

“No, prav zato moje poletje ne bo tipično počitniško. Ne bom odšel na daljši dopust, kot tudi vsi ostali zaposleni v bolnišnici letos ne. Dogovorili smo se, da naj bi vsak dopustoval le dva tedna. Toliko pa je le treba, saj imajo skoraj vsi družine, otroke in potrebujejo poletni odklop,” omenja Radivoj Nardin.

Sam bo izkoristil nekaj prostih dni za celodnevni izlet po Sloveniji, najbrž v Prekmurje in za nekaj dni oddiha v Bovcu in Kranjski Gori, kamor odhaja že leta skupaj s soprogo Ariano, “ki je zelo pridna in dobra žena”, pravi. Kako tudi ne, saj mu, kljub svoji službi vzgojiteljice, hkrati pomaga tudi pri vodenju s.p. dejavnoti - podjetja, ki se ukvarja z oddajanjem nepremičnin (šest apartmajev in pet sob) ter s prevozništvom.

Kdaj sploh ima Nardin ob tako nabitem delovniku v bolnišnici čas tudi za svoje podjetje? Pravi, da zanj nameni vsako uro prostega časa in da ima to srečo, da je dejavnost dobro utečena, da ima v sezoni najete tudi stalne pogodbene sodelavce in da v podjetju pridno pomaga tudi žena.

“Predvsem si letos poleti želim vsaj malo počitka,” priznava in dodaja, da v sklop počitka in sproščanja sodi tudi skrb za hišnega ljubljenčka, francoskega buldoga Paxa, ki je družinski član že sedem let. “Vsak dan greva na dolg sprehod po Izoli. Sicer pa nimam navade hoditi na dopust kam drugam, še najmanj kam na morje, saj imam morje doma!”


Najbolj brano