Poletno dogajanje je okleščeno

Poletnega dogajanja na Krasu je ostalo bore malo. Večje prireditve so odpovedali že pred časom, ukrepi proti širjenju novega koronavirusa so odnesli še Mladifest. Na sporedu ostaja nekaj kinopredstav, otroških predstav in dogodkov za mlade.

V amfiteatru ob Kosovelovem domu bo v juliju na ogled še nekaj 
predstav in filmov. Foto: arhiv Kosovelovega doma Sežana
V amfiteatru ob Kosovelovem domu bo v juliju na ogled še nekaj predstav in filmov. Foto: arhiv Kosovelovega doma Sežana

SEŽANA > Organizacija prireditev je v teh dneh povezana s kopico preverjanj pravil zbiranja in zagotavljanja varnosti. Tako so v Kosovelovem domu tudi za dogodke, za katere so že pridobili dovoljenja za organizacijo, predvideli tudi zbiranje podatkov o obiskovalcih, je povedala direktorica Nina Ukmar. Ta in prihodnji ponedeljek bosta tako v amfiteatru na sporedu otroški predstavi (vstop prost), v četrtek in prihodnji torek filma iz sklopa Poletni kino na Krasu ter še nekaj filmov v dvorani. A te predstave so že ves čas slabše obiskane, saj se obiskovalci očitno izogibajo dogodkom v zaprtih prostorih, opaža Nina Ukmar.

Včeraj bi se moral začeti Mladifest, a so organizatorji namesto seznama dogodkov že pred enim tednom objavili obvestilo: “Se vid'mo naslednje leto.” Ostala je le gledališka komedija Slovenc in pol, ki jo bo jutri ob 21. uri gostil amfiteater.

“Predvidenih je bilo kar nekaj glasbenih dogodkov, na katerih pa ne bi mogli omejiti druženja, zato smo vse odpovedali,” je povedal Medin Leković, predsednik Kluba študentov Sežana.

Nekaj manjših dogodkov za mlade prireja še Mladinski center Podlaga: poslikali bodo steno pri vhodu v Podlago, organizirali izmenjevalnico rabljenih oblačil, plesno delavnico ...

Največji dogodek, Praznik terana in pršuta, ki bi letos praznoval 50. jubilej, pa so organizatorji odpovedali že pred časom. Prav tako spremljajoče športne prireditve.


Najbolj brano