Iz Strunjana “izganjajo” še teniška igrišča

Še pred lansko sezono so v Strunjanu odstranili igrišče za košarko oziroma mali nogomet in igrišče za odbojko na mivki, letos pozimi mini golf, zdaj je slišati, da Terme Krka razmišljajo o odstranitvi petih teniških igrišč, da bi tam uredili nove parkirne površine. Ali to pomeni, da hotelska ponudba ne bo več vključevala športa in rekreacije?

V sredo sredi dneva so teniška igrišča samevala, a zjutraj in pozno 
popoldne  je slika drugačna.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
V sredo sredi dneva so teniška igrišča samevala, a zjutraj in pozno popoldne je slika drugačna.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

STRUNJAN > Za košarkarsko-nogometno igrišče pri hotelu Svoboda in mini golf v Termah Krka pravijo, da sta zadnja leta samevala. “Glede na to, da se je njun čas iztekel, smo se namesto obnove odločili, da ju odstranimo. Na njunem mestu smo uredili mediteranski park, v katerem gostje izvajajo blagodejne dihalne in sprostitvene vaje.”

Nekdanji igrišči za odbojko na mivki so preuredili v dodatne ležalne površine za kopalce, zemljišče so ozelenili in zasadili drevesa, da bi dobili več sence, ter na novo uredili otroško igrišče.

Branka Ribičič, Strunjančanka

“Teniška igrišča so pomembna za vso občino, še več, postala so eno od središč družabnega življenja v Istri.”

S teniškimi igrišči bodo sami upravljali

In kaj bo s teniškimi igrišči, ki jih ima od leta 2011 v najemu Portorožan Aldo Zigante? “Letos bomo sodelovanje z njim končali in upravljanje prevzeli sami,” odgovarja Andreja Zidarič iz Krkine službe za odnose z javnostmi. Obenem zagotavlja, da bodo ohranili vseh pet igrišč.

Pa vendar se več kot 50 veteranov Tenis kluba Portorož, ki se zadnjih osem let ob torkih popoldne srečujejo na strunjanskih igriščih, boji, da od jeseni ne bodo več mogli igrati tenisa. Zigante potrjuje, da Terme Krka z njim predčasno razdirajo najemno pogodbo, ki bi mu potekla šele aprila prihodnje leto. Še dobro se spominja tudi, kako so leta 2005 odstranili štiri teniška igrišča ob bližnjem hotelu Salinera, ki jih je imel v najemu od leta 1992. V Strunjan prihaja do konca maja in avgusta tenis igrat precej avstrijskih in nemških gostov ter slovenskih otrok, udeležencev teniških kampov in taborov, ob poletnih jutrih in poznih popoldnevih pa ljubitelji tenisa tudi iz Ljubljane in zamejstva.

Namesto igrišč za odbojko na mivki so zdaj dodatne plažne površine in otroško igrišče. (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Njegove besede potrjuje Branka Ribičič, ki je v zadnjih letih postala Strunjančanka in je tudi sama članica Tenis kluba Portorož: “Ta teniška igrišča so pomembna za vso občino, še več, postala so eno od središč družabnega življenja v Istri.” Predsednik teniškega kluba Bojan Pegan pa poudarja dvoje: da v Strunjanu zadnjih šest let organizirajo tudi mednarodna tekmovanja in da je z vzdrževanjem teniških igrišč veliko dela. “Ko je napovedana burja, na primer, je treba igrišča namočiti, da veter ne odnaša peska. Odnesel bi ga vse do bližnjih hiš in na fasadah povzročil precej škode.”

Za turizem dobrega počutja

V Termah Krka pa pravijo, da izvajajo zdraviliški turizem v Strunjanu že skoraj štiri desetletja, da vseskozi skrbijo za razvoj in urejenost kompleksa ter da stremijo k temu, da bi bila njihova ponudba na čim višji ravni in skladna z željami in potrebami gostov. “Zavedamo se, da sta neokrnjena narava krajinskega parka in urejenost območja, na katerem delujemo, naša ključna konkurenčna prednost, in to pri načrtovanju razvoja dosledno upoštevamo.”


Najbolj brano