V “koronapavzi” izpeljali tri koncerte po vaseh

Pihalni orkester Komen je po dolgi “korona” pavzi, kot so z glasbenim izrazom imenovali obdobje brez vaj in nastopov, v “pavzi” med enim in drugim valom ukrepov, vendarle uspel izpeljati nekaj vaj in celo tri koncerte.

Komenski godbeniki so ob občinskem prazniku z manjšimi 
koncerti na prostem razveselili prebivalce treh vasi. Foto: Komel_Tilen
Komenski godbeniki so ob občinskem prazniku z manjšimi koncerti na prostem razveselili prebivalce treh vasi. Foto: Komel_Tilen

KOMEN > “Z upoštevanjem varne razdalje, primernega števila udeleženih in z razkuženimi rokami so z vajami najprej začele posamezne sekcije, kasneje pa orkester v polni postavi,” je povedal dirigent Matija Tavčar. Epidemija novega koronavirusa je orkestru preprečila, da bi se udeležil kakšnega tekmovanja ali festivala doma ali v tujini, kot je postalo zanj že tradicija.

So pa na predvečer občinskega praznika Občine Komen godbeniki pripravili tri manjše koncerte za svoje zvesto občinstvo v treh vaseh: Tomačevici, Škrbini in Ivanjem Gradu. Na vsakem nastopu so se najprej predstavile posamezne komorne zasedbe trobent, flavt, klarinetov in nizkih trobil, nato pa so skupaj zaigrali nekaj znanih melodij, kot so Sen znala jest Rudija Bučarja, Fireworks in Call me maybe pevk Katy Perry in Carly Rae Jepsen ter Smoke on the Water skupine Deep Purple. Nastop so popestrile še plesalke skupine BeFunky.

V vsakem kraju so nastopajoče in občinstvo pozdravil predsednik orkestra Evgen Kavčič ter predsedniki vaških skupnosti - v Tomačevici Dejan Jančar, v Škrbini Karlo Bunc in na Ivanjem Gradu Stojan Tavčar. Na zadnji postojanki je prisotne nagovoril tudi župan občine Komen Erik Modic.

Če zaradi novega koronavirusa ne bo hudih zaostritev, bo orkester avgusta pripravil že drugi festival MusiKras. Letos bodo mladinski del festivala razdelili na dva termina: od 22. do 25. avgusta za udeležence od 7. do 15. leta in od 26. do 30. avgusta za glasbenike od 15. leta dalje. Organizatorji vabijo, da otroci zaključijo poletne počitnice med prijatelji, s katerimi si delijo veselje do glasbe, in na tak način tudi izpopolnijo svoje igranje v orkestru ter dodajo svoj kamenček talenta v mozaik orkestra.


Najbolj brano