Župani do vode z roko v roki

Štirje župani slovenske Istre in štirje župani Krasa in Brkinov so enotni: rešitev, ki jo bodo izbrali za zagotavljanje pitne vode, mora biti celovita in mora priskrbeti zanesljivo vodooskrbo celotni regiji. Tako so se dogovorili na včerajšnjem srečanju v Hrpeljah.

Koprski župan Aleš Bržan Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprski župan Aleš Bržan Foto: Tomaž Primožič/FPA

HRPELJE > Odločitev ministrstva za okolje in prostor, da za zagotavljanje vode za Istro (ter zaledje) izbere Padež (oziroma Suhorico), je pred ...

Si želite prebrati celoten članek?

Med počitnicami vam od 20. do 24. 02. 2024, ob nakupu dnevnega paketa z SMS plačilom za samo 1,99 €, podarimo 7-dnevni spletni dostop, ki sicer znaša 13,93 €.
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

 • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
 • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
 • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
 • Komentar novinarja

  Helena Race

  Vsi bi pili. A katero vodo?

  Upravičena je skrb Istre, da dobi dovolj vode. Temu nihče ne oporeka in najmanj nespodobno bi bilo komurkoli pripisati, da mu je vseeno, če prebivalci in obiskovalci Istre umrejo od žeje. Utemeljeni pa so tudi pomisleki ob (ponovni) napovedi gradnje ogromnega vodnega zadrževalnika na majhnem brkinskem potoku. Pri naložbah, ki posegajo v prostor, se marsikdaj zdi, da civilne iniciative vzniknejo kar tako, zaradi samopromocije ali obrambe kakšnega parcialnega interesa. V takih primerih je modro ...

  Preberi več

  Najbolj brano