Jeseni nov krog participativnega proračuna

Občani Ajdovščine bi morali to pomlad že zbirali nove projekte v okviru akcije Moja pobuda, a se je ta zaradi epidemije premaknila na jesen. Po novem bodo ljudje lahko predlagali in glasovali tudi prek spleta. Za prihodnji dve leti bo na voljo skoraj pol milijona evrov.

V Žapužah so v projektu Moja pobuda obnovili povezovalno pot.
V Žapužah so v projektu Moja pobuda obnovili povezovalno pot.  

ŽAPUŽE > Podobno kot še v nekaterih naseljih v ajdovski občini, so se tudi v Žapužah v teh dneh razveselili pridobitve iz občinskega projekta Moja pobuda. Obnovili so povezovalno pot med zaselkom Bizjaki in domom krajanov ter rešili problem odvodnjavanja zalednih voda, ki so doslej uničevale poti in zemljišča ob njih. S pomočjo krajevne skupnosti, ki je 15.000 evrom iz Moje pobude dodala 20.000 evrov, so napeljali še telekomunikacijsko omrežje, priključek za vodo ter vod za javno razsvetljavo.

Občina namerava do konca leta izpeljati še ostale naložbe s seznama 26 sprejetih pobud iz leta 2018. Nov krog zbiranja pobud pa je zaradi epidemije prestavila na konec poletja. Vsebinskih novosti ne bo, a je župan Tadej Beočanin za tretjo izvedbo participativnega proračuna napovedal možnost elektronskega pridobivanja glasov in glasovanja prek spleta. Občina bo v prihodnjih dveh letih za izvedbo projektov zagotovila približno 460.000 evrov.


Najbolj brano