Ribari z grafiti lepšajo Izolo

Ekipa izolske športno-navijaške skupine Ribari z mojstrom grafitov Danijelom Gregoričem na čelu je minuli konec tedna nadaljevala s poslikavo razdelilnih transformatorskih postaj, s katerim nameravajo Ribari obeležiti letošnjo 30-letnico.

Trafo postajo ob  vrtcu Mavrica  po novem krasi poslikava. Foto: Petra Vidrih
Trafo postajo ob vrtcu Mavrica po novem krasi poslikava. Foto: Petra Vidrih

IZOLA > Večina takoimenovanih trafo postaj po Izoli je v zadnjem letu že dobila vedrejšo podobo, v nedeljo so se fantje “lotili” tiste v ulici Osvobodilne fronte v Livadah (pri vrtcu Mavrica), preostale, med drugim tudi trafo postaja ob igrišču v Jagodju, pa pridejo na vrsto v prihodnjih tednih.

“Ob našem jubileju smo želeli v svojem mestu pustiti prepoznaven pečat. V dogovoru z Elektro Primorska, občino Izola in Komunalo Izola, ki nam je priskrbela barve, smo se lotili poslikav trafo postaj po mestu in tako ne le polepšali njihovega videza, ampak tudi Izolo označili z našimi simboli,” pojasnjuje Marko Treskavica,sicer občinski svetnik liste Izola prihodnosti. Sočasno s tem projektom so se lotili tudi snemanja dokumentarnega filma o navijaški skupini Ribari, ki ga pripravljajo Robi Vozila, Erik Toth, Marko Cvetkovič in Marko Treskavica.

Skupina Ribari, v katero je vključenih veliko izolskih športnih navdušencev, podpira vse izolske športe. “Ribari so nastali kot podpora izolskim nogometašem, a ker v Izoli nogometa tako rekoč ni več, smo zajadrali v rokometne vode, sicer pa podpiramo prav vse domače športnike. V tem pogledu smo pravi lokalpatrioti,” poudari Treskavica. “Izolskim športnikom ni potrebno prosit, mi se kar sami pojavimo in jim pripravimo veličasten sprejem, ko se vrnejo domov s kakšno osvojeno medaljo.”

Ribari pa niso aktivni le kot navijači. “Ob pojavu epidemije koronaviarusa je naše društvo ponudilo pomoč županu, saj si želimo prispevati v dobro skupnosti. Nazadnje smo delili zaščitne maske za krajevno skupnost Jagodje in po blokih v Livadah lepili obvestila o obveznem razkuževanju stopnišč.”


Najbolj brano