Sin nastavil petardo, v roki eksplodirala očetu

Preiskovalna sodnica je po zaslišanju 32-letnega Koprčana, ki je v petek popoldne na kljuko sosedov nastavil močnejšo petardo, poškodovala pa je njegovega očeta, odredila pripor. Koprski kriminalisti osumljenemu v kazenski ovadbi očitajo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in povzročitve hude poškodbe.

Posledice, ki jih je petarda pustila na sosedovih vratih.
Posledice, ki jih je petarda pustila na sosedovih vratih. 

KOPER > Dogodek je v petek popoldne močno vznemiril stanovalce Žusterne in pošteno pretresel obe vpleteni družini. Po obvestilu o eksploziji v hiši na Dolgi rebri v Žusterni, so tja prihiteli številni policisti, ki so omejili dostop oziroma zaprli cesto. S koprske policijske uprave so sporočili, da so obvestilo o eksploziji dobili okoli 16.30. Sprva še ni bilo jasno, kaj je na kljuki vrat v prvem nadstropju hiše, v kateri ima sedež Krajevna skupnost Žusterna, eksplodiralo, kasneje pa se je izkazalo, da je osumljeni na vrata sosedov nastavil močno petardo, kupljeno na črnem trgu.

Policisti so s trakovi zavarovali stavbo, pri ogledu pa so poleg koprskih kriminalistov sodelovali tudi bombni tehniki iz oddelka za pritibombno zaščito specialne enote policije. Na kraju so bili še pozno v noč. Med hišno preiskavo naj bi zasegli tudi računalnike in dnevnike, ki jih je pisal osumljeni.

Da sin namerava nekaj storiti, je v petek popoldne opazila že njegova mama in mu je to hotela preprečiti, a jo je zaklenil v stanovanje, nam je včeraj povedal predsednik krajevne skupnosti Žusterna Igor Čurin, ki je z njo govoril dan po dogodku. Ko je 32-letni E. A. na kljuko sosedovih vrat nastavil petardo in jo že aktiviral, je to opazil njegov 58-letni oče, ki je prihajal iz pritličja in jo poskušal odstraniti. A je takrat močno počilo, petarda je eksplodirala in mu močno poškodovalo dlan. Medtem je tudi mami uspelo okleniti vrata z drugim ključem, tako da je prišla na hodnik, ko je petarda eksplodirala. Tudi ona naj bi dobila nekaj manjših poškodb po obrazu, je še povedal Čurin.

Očeta je v izolsko bolnišnico odpeljal sin. Po prvi oskrbi so poškodovanega 58-letnika prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Petarda naj bi mu poškodovala tri prste na roki. 32-letnega sina so policisti prijeli pri izolski bolnišnici in mu odredili pridržanje. Anita Leskovec je v soboto pojasnila, da ga bodo po končanem postopku ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in povzročitve hude poškodbe.

Po naših podatkih so 32-letnika v soboto zvečer s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici. Državna tožilka je za osumljenega predlagala pripor, tako da so ga po končanem postopku na sodišču policisti odpeljali v koprski zapor.

Zakaj naj bi 32-letnik nastavil petardo na sosedova vrata, pravzaprav ni znano. Po nekaterih podatkih naj bi bil v sporu s sosedi, vendar to v obeh družinah, kot nam je povedal Čurin, zanikajo. Kot smo izvedeli, policisti tam še niso posredovali zaradi nasilja. Po pripovedovanju tistih, ki poznajo osumljenega, pa naj bi se ta znašel v hudi, tudi psihični, stiski, že dlje časa naj bi bil brez službe.


Najbolj brano