Odprta sta nova dva javna poziva LAS Vipavska dolina

LAS Vipavska dolina je zaprla javna poziva za projekte, namenjene uresničevanju ciljev strategije lokalnega razvoja v ajdovski in vipavski občini, ki jih bo sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, na voljo pa sta že dva nova. Tokrat za partnerske projekte, ki jih bo sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj.

Za denar EU za projekte bodo lahko kandidirali tudi v Vipavi.  Foto: Leo Caharija
Za denar EU za projekte bodo lahko kandidirali tudi v Vipavi.  Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Lokalna akcijska skupina (LAS) Vipavska dolina je objavila javna poziva za izbor projektov za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja območja, ki ju sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Odprta sta do 30. junija, predloge lahko oddajo člani LAS in druge pravne osebe ter samostojni podjetniki s sedežem v ajdovski ali vipavski občini. Posebnost je, da morajo tokrat prijaviti projekte, ki jih bodo izvedli v naseljih Ajdovščina, Vipava, Col in Podnanos.

Kot so pojasnili v razvojni agenciji Rod, sta poziva namenjena naboru vsebin in aktivnosti za ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta, spodbujanje podjetniškega okolja in rabo lokalnih izdelkov in storitev za povečanje aktivacije ranljivih skupin ter drugim dejavnostim za varstvo in izboljšanje okolja ter ohranjanje narave.

494.000

evrov bo skupno na voljo za velike in manjše projekte v novih dveh pozivih LAS Vipavska dolina

Prvi je namenjen standardnim oziroma večjim projektom in naložbam, zanje je skupaj na voljo 464.000 evrov, prijavitelji skupaj s partnerji kandidirajo za pridobitev nepovratnega denarja v znesku od 50.000 do 350.000 evrov. Drugi poziv je namenjen manjšim projektom, zanje je na voljo 30.000 evrov, v prvi vrsti pa gre za tako imenovane mehke vsebine.


Najbolj brano