Požar so omejili

Dopoldne je zagorelo v gozdu med Kastelcem in Petrinjami. Požar so okoli 17. ure gasilci omejili, pogorelo je približno 40 hektarjev, gozda, podrasti, trave.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KASTELEC > O večjem gozdnem požaru med Kastelcem in Petrinjami so policiste obvestili okoli 10.40. Zagorelo naj bi na dveh mestih.

Po grobih ocenah je požar zajel več kot 40 hektarjev površin. Na terenu je sodelovalo približno 150 gasilcev iz obalno-kraške regije, ob 18. uri je prišla zamenjava, na pomoč prihajajo tudi gasilci iz notranjske regije, skupno jih bo do jutra na kraju 100 gasilcev. Pomagajo jim tudi gasilci iz Trsta.

Požar je “preskočil” tudi cesto in se razširil prek nje. Helikopterji zaradi burje ne smejo leteti, aktivirali so državni načrt za takšne primere gašenja požarov. Gre za največji požar letos na Primorskem.

Zaradi požara na območju Kastelca so vaščani Ocizle, Beke, Petrinj, Socerba in Kastelca brez električne energije. Tako bo ostalo do lokalizacije požara, sporočajo iz Regijskega centra za obveščanje Koper.

Koprski župan Aleš Bržan je občanke in občane znova opozoril na izrecno prepoved kurjenja v naravnem okolju, ki velja za celotno območje občine že od 18. marca. “Vsakršen odprt ogenj v naravi v teh razmerah lahko povzroči pravo katastrofo, zato zunaj nikakor ne kurite in ne sežigajte, prepovedana je tudi peka na žaru,” je sporočil prek svojega facebook profila.


Najbolj brano