Izolski bolnišnici predali 3D maske in vizirje

Plastične zaščitne maske, ki so jih s 3D tiskalnikom natisnili v Laboratoriju za interakcijo človek-računalnik Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, so že na voljo osebju izolske bolnišnice.

Anesteziologu v SBI Blažu Pečku so zaščitno opremo predali 
rektorica UP Klavdija Kutnar, Matjaž Kljun iz Laboratorija za 
interakcijo človek-računalnik ter doktorska študenta Cuauhtli 
Campos in Nuwan Attygale. 

 Foto: Vera Sabić
Anesteziologu v SBI Blažu Pečku so zaščitno opremo predali rektorica UP Klavdija Kutnar, Matjaž Kljun iz Laboratorija za interakcijo človek-računalnik ter doktorska študenta Cuauhtli Campos in Nuwan Attygale.  Foto: Vera Sabić

IZOLA > Skupaj s 50 maskami so jim prejšnji teden predali tudi 65 vizirjev za zaščito obraza. Ta teden jim bodo predali še 15 kosov vizirjev. Slednje osebje bolnišnice že uporablja, medtem ko plastične maske, ki so jih sicer preizkusili in potrdili njihovo ustreznost, hranijo za zahtevnejše posege, pri katerih je potrebna večja stopnja zaščite pred infekcijami. S tiskanjem plastičnih zaščitnih mask so se na Univerzi na Primorskem že konec marca pridružili iniciativi Zaščitimo Slovenijo. Kot zatrjujejo v Famnitovem laboratoriju, model filtra, na osnovi katerega so izdelali te maske, zagotavlja 99,99-odstotno učinkovitost.


Najbolj brano