Pomoč svojcem v hrvaškem delu Istre

Koprski Rdeči križ se je povezal z bujskim, da bi prebivalcem hrvaške Istre predal pomoč, ki so jo zanje pripravili njihovi svojci s slovenskega dela Istre.

Matjaž Poniž iz koprskega Rdečega križa (desno) je v petek na 
mejnem prehodu Dragonja predal pakete pomoči ravnatelju 
bujskega Rdečega križa Hrvoju Kovačeviću.  Foto: RK Koper
Matjaž Poniž iz koprskega Rdečega križa (desno) je v petek na mejnem prehodu Dragonja predal pakete pomoči ravnatelju bujskega Rdečega križa Hrvoju Kovačeviću.  Foto: RK Koper

DRAGONJA > Matjaž Poniž iz koprskega območnega združenja Rdečega križa se je tako v petek na mejnem prehodu Dragonja sestal z ravnateljem Crvenega Križa Bujštine - Croce Rossa del Buiese Hrvojem Kovačevićem in mu predal pakete pomoči za več starejših prebivalcev hrvaške Istre, svojcev slovenskih Istranov.

Foto: RK Koper

V paketih pomoči so jim poleg hrane, higienskih pripomočkov in potrebščin za hišne ljubljenčke dostavili tudi zdravila. “Naredili smo še en korak v negovanju dobrih medsosedskih odnosov,” so ob tem sporočili iz koprskega Rdečega križa.

V teh dneh sicer s pomočjo prostovoljcev, ki so se odzvali na poziv koprske občine, dostavljajo pomoč na dom približno 200 starostnikom in 400 otrokom. “Na srečo nam stojijo ob strani različni donatorji, brez katerih bi težko kaj dali,” so še dodali v koprskem Rdečem križu. Število tistih, ki potrebujejo pomoč, se sicer iz dneva v dan povečuje.


Najbolj brano