Vrtci ne bodo prvi odprli vrat

Čeprav so starši enega od ljubljanskih vrtcev dobili obvestilo, da bo vrtec zaradi epidemije koronavirusa zaprt vsaj do 17. aprila, je uradni govorec vlade Jelko Kacin včeraj napovedal, da bodo vrtci zaprti dlje časa.

Kot kaže, bodo imeli učenci pouk na daljavo še nekaj časa, čeprav 
je vlada  ukrep o zaprtju šol sprva sprejela  le za dva tedna, od 16. 
do 29. marca. Foto: Klaus Tiedge
Kot kaže, bodo imeli učenci pouk na daljavo še nekaj časa, čeprav je vlada ukrep o zaprtju šol sprva sprejela le za dva tedna, od 16. do 29. marca. Foto: Klaus Tiedge

SLOVENIJA > “17. aprila, po mojem, ne bodo izpolnjeni pogoji, da bi se otroci vrnili v vrtce. Treba se je pripraviti na to, da bodo zaprti daljše časovno obdobje,” je povedal Jelko Kacin.

“Če bo epidemija izzvenela v prihodnjih 14 dneh, se bomo takrat lahko začeli pripravljati na normalno življenje. Vrtci pa ne bodo prva ustanova, ki bo s tem začela.” Vračanje otrok v vrtce bi namreč lahko pomenilo ponovno širjenje dihalnih obolenj (odkar so otroci v domačem varstvu, pa se je njihova obolelost zmanjšala na petino).

Odločitev, kdaj bodo vrtci ponovno odprli vrata, bodo sprejeli po posvetu z epidemiologi. Enako velja za osnovne in srednje šole, sporočajo z ministrstva za izobraževanje s Simono Kustec na čelu, kjer so v četrtek osnovnim šolam z okrožnico posredovali dodatne enotne smernice za izvedbo ključnih oblik izobraževanja na daljavo, ki jih je pripravil Zavod za šolstvo skupaj s strokovnjaki. Ministrstvo je pozvalo ravnatelje in učitelje, naj proces učenja še naprej nemoteno izvajajo in naj si, kljub spremenjenim načinom izobraževanja, prizadevajo, da bi pouk sklenili po veljavnem šolskem koledarju.


Najbolj brano