Od ponedeljka urgentna dežurna ginekološka ambulanta za Istro in Kras

Od ponedeljka dalje bo v izolskem zdravstvenem domu za območje obalno-kraške regije začela delati dežurna ginekološka ambulanta za nosečnice in vse ženske, ki nujno potrebujejo pomoč ginekologa.

Dežurna urgentna ginekološka ambulanta je posebej označena.
Dežurna urgentna ginekološka ambulanta je posebej označena. 

IZOLA > Izolski zdravstveni dom bo v dispanzerju za ženske od ponedeljka dalje omogočal za območje obalno-kraške regije dežurno pomoč in obravnavo vsem nosečnicam in ženskam, ki bodo potrebovale pomoč in zdravljenje ginekologa.

Ambulanta v prostorih dispanzerja za ženske je dosegljiva na telefonski številki 05/66-35-042, od ponedeljka do četrtka med 7. in 20. uro, v petek pa med 7.00 in 15.00 uro. Za pregled je treba prej poklicati.

Telefonski številki

Za pregled v diaspanzerju za ženske v izolskem ZD se mora nosečnica ali ženska, ki to nujno potrebuje, najaviti po telefonu 05/66-35-042. Ambulanta dela od ponedeljka do četrtka med 7. in 20. uro, v petek pa med 7.00 in 15.00 uro. Za nujni posvet z ginekologom je na voljo telefonska številka vilki 070/718-668, vsak delovnik med 8. in 14. uro.

Vsem bo od ponedeljka dalje na voljo tudi posebna telefonska številka za posvete in ostale ginekološke konzultacije, in sicer na številki 070/718-668, vsak delovnik med 8. in 14. uro.

Posebni varnostni ukrepi

Kot sporoča vodstvo izolskega ZD, je treba zagotoviti čim bolj varno okolje za nosečnice, zato uvaja za obisk v tej ambulanti naslednje ukrepe: ločena brezplačna parkirna mesta, obvezna je dezinfekcija nog na vhodu, prav tako merjenje telesne temperature vsem zaposlenim in obiskovalcem na vhodu. Obvezno je tudi razkuževanje rok na vhodu, urejen je varen koridor od vhoda do ambulante.

“Občane in vse obiskoval ce vljudno prosimo, da upoštevajo vse ukrepe, ki prispevajo k varovanju zdravja in preprečevanju širjenja koronavirusa,” sporoča v.d. direktorja izolskega ZD Evgenij Komljanec.


Najbolj brano