Prva okužba v občini Ilirska Bistrica: okužen zaposlen v občinski upravi

Občina Ilirska Bistrica je danes obvestila javnost, da je s koronavirusom okužen eden od zaposlenih na občini. Župana Emila Rojca je sam o tem obvestil včeraj zvečer. Vsi občinski delavci razen nujno potrebnih so do nadaljnjega doma, delo občine pa omejeno na najnujnejše. Občinsko stavbo so danes razkužili.

 Foto: Marica Uršič Zupan
Foto: Marica Uršič Zupan

ILIRSKA BISTRICA > Na občini so zaradi okužbe že sprejeli izredne ukrepe. Danes zjutraj je na občini potekal krizni sestanek, na katerem je župan v prisotnosti ožjega kroga sodelavcev določil ukrepe za nadaljnje delovanje občine. Vsi občinski delavci razen nujno potrebnih, ki delajo pod strogimi zaščitnimi ukrepi, so do nadaljnjega doma, delo občine pa so omejili na najnujnejša opravila, ki ji delavci sicer opravljajo od doma. “Prostore občine smo po prejetem obvestilu razkužili in prezračili. Štab CZ, ki je lociran v občinskih prostorih, deluje nemoteno,” so povedali.

Na občini vse občane pozivajo, naj se do nadaljnjega ne poslužujejo storitev občine, razen v izjemno nujnih primerih, ko lahko pokličejo na telefonsko številko 05 /711-23-00. Na to številko lahko pokličejo tudi za vse ostale informacije glede pomoči in dejavnosti v času epidemije.

Na župana smo naslovili tudi vprašanje, ali je bila okužena oseba v zadnjih dneh v stikih s strankami in zaposlenimi v upravi ter koliko oseb je zaradi visokorizičnih tesnih stikov v karanteni in ali so med njimi tudi zaposleni na občini, vendar odgovora (še) nismo dobili.


Najbolj brano