Onkološki inštitut poziva rakave bolnike: Ostanite doma, ne prihajajte bolni!

Zaradi poostrenih ukrepov tudi Onkološki inštitut poziva vse rakave bolnike, ki hodijo na terapije v OI, naj prihajajo le zdravi. Če zbolijo, naj ne prihajajo in naj pokličejo osebnega zdravnika. Nasploh rakavim bolnikom priporoča, naj se držijo doma.

Zaradi poostrenih ukrepov tudi Onkološki inštitut  poziva vse 
rakave bolnike, ki  hodijo na terapije v  OI, naj prihajajo le zdravi. Foto: Barbara Reya/Finance
Zaradi poostrenih ukrepov tudi Onkološki inštitut poziva vse rakave bolnike, ki hodijo na terapije v OI, naj prihajajo le zdravi. Foto: Barbara Reya/Finance

LJUBLJANA > V poostrenih razmerah zaradi epidemije so na OI sprejeli poostrene ukrepe za sprejem bolnikov na zdravljenje.

OI poudarja, da mora zagotavljati ustrezno varnost bolnikov in zaposlenih, zato so ti ukrepi nujni in začnejo veljati takoj. Vse svoje bolnike naprošajo, da v naslednjih primerih ne prihajajo v prostore OI: če imajo okužbo z novim koronavirusom, če pri posamezniku obstaja visoko tveganje za okužbo z novim koronavirusom (ko ima družinski član potrjeno okužbo z novim koronavirusom ali ima znake prehlada oziroma okužbe dihal ali vročino), kadar ima rakavi bolnik sam povišano telesno temperaturo in v primeru, ko se pri rakavem bolniku pojavijo kakršni koli znaki prehlada ali okužbe dihal.

V vseh opisanih primerih prosijo rakave bolnike, naj se obrnejo po nasvet po telefonu na svojega družinskega zdravnika za nadaljnja navodila. Nujno pa naj s tem seznanijo tudi svojega onkologa prek klicnega centra OI, na telefonsko številko 080/29-00 v delovnih dneh med 8.30 in 15. uro, kjer se bodo dogovorili glede nadaljnje onkološke obravnave na OI.

“Vsem našim bolnikom in njihovim svojcem svetujemo, naj čimbolj omejijo kakršne koli stike z ostalimi in naj se zadržujejo doma!” sporočajo iz OI.


Najbolj brano