Potrdili okužbo pri medicinski sestri v ZD Lucija

Od sobote zvečer, ko je vodstvo piranskega zdravstvenega doma (ZD) bilo obveščeno, da je test za eno od medicinskih sester v lucijskem zdravstvenem domu potrdil okužbo s koronavirusom, so v samoizolaciji štiri medicinske sestre, dva zdravnika in dva zdravstvena sodelavca. ZD deluje nemoteno, a pod strožjim režimom.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

LUCIJA > Kot je v nedeljo poročal portal Regional, so bili v soboto proti večeru v ZD Lucija obveščeni, da je bila pozitivna na testu za koronavirus ena njihovih sodelavk, natančneje medicinska sestra. Obveščeni so bili vsi bližnji kontakti, epidemiolog jih je tudi popisal.

Za natančnejše podatke smo prosili direktorja ZD Matjaža Krajnca, ki nam je vest potrdil in poudaril, da “vse pozitivne na novi korona virus prevzame v obravnavo epidemiološka služba. Ne glede na informacijo epidemiološke službe, da pred nastopom bolezni oziroma znakov bolezni medicinska sestra ni bila kužna, in ne glede na to, da so bili trije najtesnejši sodelavci na testiranju negativni, sem odredil samoizolacijo za vse sodelavce, s katerimi je bila v kontaktu prejšnji teden. Ne moremo si namreč privoščiti kolapsa kadra, ko bo ta morda najbolj potreben.”

Tako sta zdaj v samoizolaciji dva zdravnika, štiri medicinske sestre in dva zdravstvena sodelavca.

Ob tem Krajnc znova vsem, ki potrebujejo zdravniško pomoč, posebej naroča, naj se samo po telefonu obračajo na izbranega zdravnika ali nadomestnega zdravnika, “Prav tako prosim vse, naj bodo potrpežljivi in strpni, ker so telefonske linije zelo zasedene, bodo pa vzpostavljene tudi dodatne linije v posameznih ambulantah. Prizadevamo si, da bodo vsi dovolj kakovostno in pravočasno obravnavani.”

V ZD zdaj na vhodu spuščajo bolnike posamič, prej jih popiše in se z njimi pogovori medicinska sestra. Vsak bolnik mora prej poklicati osebnega zdravnika in ne more priti nenajavljen.


Najbolj brano