Zaradi vstopne točke delo v koprskem ZD v turnusih

Zdravniki v koprskem zdravstvenem domu (ZD) že več dni delajo v turnusih. Le tako lahko nemoteno poteka delovanje vstopne točke z jemanjem brisov potencialno okuženih. Vodstvo je za pomoč pred dnevi zaprosilo ZD na južnem Primorskem. Od ponedeljka dalje bodo v vstopni točki delali tudi zdravniki iz izolskega in piranskega ZD.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

ISTRA, KOPER > “Naši zdravniki pregorevajo. Še vedno je veliko bolnih z drugimi obolenji, še vedno razsaja tudi gripa in gripi podobne bolezni, poleg tega je vse več primerov, pri katerih obstajajo sumi na okužbo s koronavirusom in je zato tudi vse več odvzemov brisov na naši vstopni točki na Bonifiki,” našteva strokovna direktorica koprskega ZD Ljubica Kolander Bizjak.

Zaradi dodatnih delovnih obremenitev in zagotovitve neprekinjenega celodnevnega delovanja vstopne točke so v koprskem ZD uvedli za zdravstvene time delo v dveh turnusih - v dopoldanskem in popoldanskem času, kar se je pridružilo že utečenemu načinu zagotavljanja dela zdravnikov osnovnega zdravstva v dejavnosti nujne medicinske pomoči - v dežurni ambulanti na Bonifiki in v izolskem urgentnem centru, kjer že ves čas sodelujejo.

Ker zdaj zdravniki iz osnovnega zdravstva delajo s pacienti v svojih ambulantah, hkrati se izmenjujejo tudi na vstopni točki in je dela vse več, je že pred dnevi koprski ZD za pomoč zaprosil ZD v Sežani, Ilirski Bistrici, Izoli in Piranu, saj je vstopna točka namenjena vsem občanom s teh območij. Odzvala sta se s pripravljenostjo pomagati. “Od ponedeljka dalje bodo kolegi iz sosednjih ZD sodelovali v vstopni točki,” pravi Kolander Bizjakova.


Najbolj brano