Moška, ki sta vdrla v ambulanti, nista okužena

Moška, ki sta danes vdrla v prostore zdravstvenega doma v Kopru in na Bonifiki, nista okužena s koronavisom. Ob tem se je izkazalo, da je moški, ki je prvi vdrl v ambulanto v Kopru, zatem vdrl še v dežurno ambulanto na Bonifki in da torej ni šlo za tretjega možakarja.

Izkazalo se je, da je moški, ki je prvi vdrl v ambulanto v Kopru, 
zatem vdrl še v dežurno ambulanto na Bonifki (na fotografiji) in da 
torej ni šlo za tretjega možakarja. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Izkazalo se je, da je moški, ki je prvi vdrl v ambulanto v Kopru, zatem vdrl še v dežurno ambulanto na Bonifki (na fotografiji) in da torej ni šlo za tretjega možakarja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Pravkar smo prejeli uradno obvestilo iz koprskega zdravstvenega doma o izvidih testiranja obeh vidno prehlajenih moških, ki sta se danes zglasila v ambulanti v koprskem zdravstvenem domu - prvi zgodaj zjutraj v Kopru k svoji osebni zdravnici, drugi nekaj časa zatem, ko so stavbo že zaprli in se je skušal izmuzniti vanjo.

“Prvi moški je zatem, ko smo ga z vsemi potrebnimi navodili napotili na Bonifiko na vstopno točko - v zabojnik za testiranje, nato spet samovoljno ravnal in je kar vdrl v dežurno ambulanto nujne medicinske pomoči. In to kljub vsem potrebnim navodilom, obvestilom, plakatom,” omenja strokovna direktorica Ljubica Kolander Bizjak.

Tako oba obolela moška, ki sta bila v Italiji (drugi tam dela), kot tudi vsi zaposleni v koprskem ZD so si ob prispelih izvidih oddahnili. Moška nista okužena s koronavirusom, kažeta izvida. Tako tudi vsaj pet zaposlenih zdravstvenih delavcev v koprskem ZD ne bo treba v samoizolacijo.

“Upam, da je ta dogodek, ki zelo odmeva med ljudmi, dobra šola za vse nas. Tudi za vse, ki mislijo, da morajo čim hitreje in kar mimo vseh pravil dobiti tisti hip vse, za kar so prepričani, da jim takoj pripada,” dodaja Kolander Bizjakova.


Najbolj brano