Hot nad Popoviča zaradi očitkov o fizičnem napadu po soočenju leta 2014

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je danes stekla glavna obravnava v zasebni tožbi, s katero podpornik nekdanjega piranskega župana z lokalnih volitev 2014 Vejsil Hot kazensko preganja nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča. Očita mu žaljivo obdolžitev in razžalitev zaradi izjav po incidentu na soočenju v Hotelu Slovenija septembra 2014.

Vejsil Hot Foto: Danijel Cek
Vejsil Hot Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Portoroški podjetnik Vejsil HotBorisa Popoviča kazensko preganja zaradi njegovih izjav, da ga je Hot po soočenju primorskih županskih kandidatov v omenjenem hotelu fizično napadel ter Popovičevih poznejših izjav za oddajo Danes na Planet TV ter soočenjih na POP TV in Planet TV. V njih je Popovič med drugim dejal, da je Hot znan član podzemlja ter da mu na Obali pripisujejo krivdo za dva neraziskana umora.

Na današnjem začetku glavne obravnave je bil Hot zaslišan kot priča. Med drugim je povedal, da se je soočenja v Hotelu Slovenija udeležil kot podpornik takratnega piranskega župana Petra Bossmana, a zanikal, da bi Popoviča napadel. Kot je dejal, so mu županove neresnične navedbe v medijih povzročile veliko težav, saj da je zaradi njih obveljal za mafijo. Imel naj bi precejšnje težave tako poslovno - je namreč lastnik enega od gostinskih lokalov - kot zasebno.

Popovičeva obramba je na drugi strani v zvezi z dogodkom v hotelu danes v spis vložila plačilni nalog, ki ga je zaradi motenja javnega redu in miru po soočenju prejel Hot, prav tako je opozorila, da je bil Hot že kaznovan vsaj zaradi enega nasilnega dejanja. Med drugim ga je soočila s pravnomočno obsodilno sodbo, s katero je bil obsojen zaradi grdega ravnanja z eno od oseb.

V nadaljevanju sojenja namerava sodišče zaslišati številne priče. Že na naslednjem naroku, ki bo 3. marca, bo zaslišana Hotova nečakinja Meira Hot, sicer poslanka SD in nekdanja piranska podžupanja.


Najbolj brano