Vojna zakoncev Jelinčič: Moniki ni treba vrniti 600 tisoč evrov

Sodnica je zavrnila tožbo, s katero je predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič od svoje žene Monike Zupanc Jelinčič zahteval vrnitev darila v višini 600 tisoč evrov, poroča spletni portal Žurnal24. Denar je bil namenjen nakupu parcele v Žusterni, kjer danes stoji še ne povsem dokončana družinska vila. Zaradi te nepremičnine zakonca v razhodu bijeta boj tudi na koprskem sodišču, kjer se bosta ponovno srečala sredi marca.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA > Ljubljansko okrožno sodišče je tožbo Zmaga Jelinčiča zavrnilo z razlago, da ni mogoče zahtevati vrnitve nepremičnine, kakršna je danes. Obenem Jelinčič nima dovolj dokazov, da je bila vila zgrajena le z njegovim osebnim premoženjem, poroča portal Žurnal24.

Ljubljansko sodišče je odločilo tudi, da mora poslanec poravnati ženine sodne stroške, ki znašajo več kot štiri tisoč evrov. Obseg skupnega premoženja se bo ugotavljal v drugem tožbenem zahtevku, saj Monika moža toži za več kot tri milijone evrov.

“To se lahko zgodi samo v Sloveniji. Sam bom šel s tožbo naprej, na evropsko sodišče,” je po poročanju portala dejal Jelinčič.

V začetku februarja sta se zakonca srečala tudi na koprskem sodišču, kjer Jelinčič soprogi očita motenje posesti v dveh primerih - zaradi izklopa vode, ki ga je naročila pri Rižanskem vodovodu Koper, s čimer je onemogočila nadaljevanje gradbenih del, in zato, ker je na vili dala zamenjati ključavnice. V prvem primeru - glede izklopa vode - je sodišče že odločilo, da ne gre za motenje posesti in je tožbo zavrnilo. Tudi v tem primeru mora Jelinčič soprogi povrdniti pravdne stroške tega postopka, ki znašajo dobrih 800 evrov. Razprava o drugem razlogu za domnevno motenje posesti - zamenjavi ključavnic se bo na koprskem sodišču nadaljevala sredi marca z zaslišanjem prič.


Najbolj brano