1100 evrov za pot v London

S pomočjo sežanskega Lions kluba bodo tudi učenci iz socialno šibkejših družin hrpeljske osnovne šole lahko odšli na jezikovne počitnice v London.

Člani Lions kluba so po ogledu baleta Trnuljčica razveselili 
ravnatelja in učence hrpeljske osnovne šole.  Foto: Lions klub Sežana
Člani Lions kluba so po ogledu baleta Trnuljčica razveselili ravnatelja in učence hrpeljske osnovne šole.  Foto: Lions klub Sežana

LJUBLJANA > Člani Lions kluba Sežana so si za valentinovo ogledali balet Trnuljčica, ki so ga tokrat začinili z dobrodelnim presenečenjem za učence OŠ Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje. Njenemu ravnatelju Sebastijanu Mavriču so predali donacijo v višini 1100 evrov za osem socialno šibkejših učencev, ki jim starši ne zmorejo kriti stroškov jezikovne ekskurzije v London, kamor se 46 učencev osmih in devetih razredov odpravlja v mesecu maju. Ravnatelj se je članom za finančno podporo iskreno zahvalil in dodal, da so bili učenci in njihovi starši ob novici o donaciji ganjeni in hkrati srečni, saj bodo nekateri učenci prvič sedli na letalo in odpotovali na tuje. Kot je pojasnila predsednica društva Barbara Čepirlo, je bil to le eden od dogodkov v sklopu 25-letnice kluba, ki jo bodo praznovali novembra: “Ob tem smo si zadali, da bomo z donacijami in akcijami pomagali v vseh štirih kraških občinah, ki jih pokrivamo, osredotočili pa se bomo na mlade.” Aprila bodo z divaškimi jamarji očistili vrtačo pri vhodu v Divaško jamo, maja pa pripravljajo dobrodelni tek Tečem da pomagam v Lipici.


Najbolj brano