Na koprski banki ne odpuščajo samo mehko

V banki Intesa Sanpaolo, nekdanji Banki Koper, so število zaposlenih doslej zmanjševali z mehkim odpuščanjem, nedavno pa je banka ukinila vodilno delovno mesto. Zgodba precej odmeva, saj je odpuščeni Koprčan veliko let vodil koprsko poslovno enoto.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Struktura zaposlenih v koprski banki Intesa Sanpaolo se počasi spreminja. Prihajajo novi, mlajši, poslovilo pa se je kar nekaj starejših delavcev; velika večina se jih je za odhod odločila prostovoljno. Tistih, ki so lani prišli, je manj kot tistih, ki so banko v tem obdobju zapustili. A so očitno tudi drugačni primeri, saj so eno vodilno mesto ukinili, uslužbencu pa dali odpoved.

Odpuščen dolgoletni vodja koprske poslovne enote

“Odpuščanje v banki je do konca lanskega leta potekalo na tako imenovan mehek način. Vsi delavci so dobili izplačano odpravnino skladno s kolektivno pogodbo banke. Letos pa je zaradi reorganizacije prišlo do ukinitve vodstvenega delovnega mesta in posledično do odpovedi pogodbe o zaposlitvi dolgoletnemu vodji koprske poslovne enote,” je potrdila Nada Zavrtanik, predsednica sindikata v Intesi Sanpaolo.

Intesa Sanpaolo bi prevzela banko UBI

Italijanski bančni velikan Intesa Sanpaolo, ki je prek istoimenske banke prisoten tudi v Sloveniji, želi prevzeti manjšega tekmeca UBI. Za banko s sedežem v Torinu je pripravljen odšteti 4,9 milijarde evrov. A delničarjem ne ponuja denarja, temveč lastne delnice. S prevzemom bi Intesa Sanpaolo utrdila svoj položaj vodilne banke v Italiji, zavihtela pa bi se tudi na sedmo mesto v Evropi.

“Ne komentiram,” je povedal Klavdij Reja, ki je koprsko poslovno enoto vodil več kot deset let. Zdaj je v odpovednem roku.

Banka: naravna fluktuacija in upokojevanje

V banki nam glede tega primera niso odgovorili konkretno, češ da ga ne morejo podrobneje razlagati. “Na eni strani te informacije predstavljajo poslovno skrivnost, po drugi strani pa vsebujejo tudi podatke o zaposlenih, ki jih, v skladu z varovanjem osebnih podatkov in spoštovanjem naših etičnih načel, ne moremo razkrivati,” so še zapisali v banki.

Več kot podvojili čisti dobiček

Banka Intesa Sanpaolo je lani ustvarila 23,8 milijona evrov čistega dobička, kar je 122 odstotkov več kot v 2018. Banka je lani povečala tržni delež pri posojilih, ta je znašal 8,2 odstotka. Obseg posojil se je povečal na 136,2 milijona evrov. Posojila gospodinjstvom so lani znašala skoraj 767 milijonov evrov, to pomeni za 8,2 odstotka več kot leto poprej. K temu je najbolj prispevala rast stanovanjskih in potrošniških kreditov. Tržni delež banke pri obeh vrstah kreditov se je povečal, zmanjšal pa se je njen tržni delež pri depozitih, čeprav se je obseg depozitov povečal za 18,3 milijona evrov (za 0,8 odstotka). Znižal se je tržni delež tako vlog gospodinjstev kot vlog pravnih oseb. Banka je lani povečala poslovne in finančne prihodke za 1,9 odstotka, znašali so skupaj 75,7 milijona evrov. Bilančna vsota koprske Intese Sanpaolo je konec lanskega leta znašala 2689,3 milijona evrov, kar je za 3,6 odstotka več kot leto poprej. Tržni delež glede na bilančno vsoto je znašal 6,5 odstotka. SR

Odhodi in upokojevanja

Že pred časom pa so nam v zvezi z zmanjševanjem števila zaposlenih sporočili, da so v okviru nove poslovne strategije večino aktivnosti na kadrovskem področju usmerili v novi program razvoja kadrov, s ciljem zagotavljanja novih znanj in veščin. “Tako smo skoraj v vseh organizacijskih enotah zagotovili svež zagon. S kadrovskega vidika sledimo viziji poslovanja po celotni Sloveniji, čemur sledi tudi zaposlovanje. Smo pa lani - v primerjavi z leti poprej - zabeležili nekaj več odhodov iz banke, in sicer kot posledico naravne fluktuacije na eni strani in upokojevanja na drugi,” je pojasnil Igor Radovič iz banke Intesa Sanpaolo.


Najbolj brano