V Kopru nimajo počitniškega varstva

Medtem ko v koprski in ankaranski občini počitniškega varstva med letošnjimi zimskimi počitnicami, ki se za šolarje iz zahodnega dela Slovenije začenjajo danes, ne organizirajo, pa aktivnosti za otroke pripravljajo v Izoli, Piranu in Luciji.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ISTRA > Počitniško varstvo v Izoli organizira tamkajšnje Društvo prijateljev mladine, ki otroke od 1. do 5. razreda vabi na kreativno in zabavno preživljanje zimskih počitnic med 17. in 21. februarjem, od 7. do 16. ure. Prispevek za varstvo je običajnih pet evrov, kar vključuje kosilo, sadje, prigrizek in pijačo.

Varstvo bodo obeležili z obiskom Policijske postaje Izola, kjer se bodo za nekaj ur spremenili v policiste. Ogledali si bodo film Sreča na vrvici, si izdelali svoj ključ energije, sprehodili skozi Izolo s pogledom iz knjige Ricka Harscha Kamniti koraki, se s Petrom Maričičem za en dan spremenili v naravovarstvenike in konec tedna odpravili na noro zabavo v Family fun igralnico v Kopru.

V Piranu bodo za počitniško varstvo otrok poskrbeli v Epi centru, in sicer med 7.30 in 16. uro. Otrokom zagotovijo tri obroke hrane, dopoldneve pa bodo preživljali na bližnjem stadionu, udeležili se bodo ustvarjalnih delavnic v Mediadomu, po kosilu pa bodo otroci uživali v igranju družabnih iger. Prispevek znaša sedem evrov na dan.

V Epiju v Luciji bo program namenjen otrokom od četrtega razreda dalje, dnevi pa bodo tematsko obarvani. V ponedeljek bodo kuhali, torek bo dan za punce, sreda za športne in družabne igre, četrtek za filme, v petek popoldne pa čas za karaoke in disko.

Tudi Mestna občina Koper je pred leti organizirala varstvo v času zimskih počitnic, a je bilo zanimanja za to malo. “Zadnja leta smo zato to opustili in se osredotočamo zgolj na organizacijo poletnega varstva,” so nam sporočili z tamkajšnjega urada za družbene dejavnosti. Bo pa Društvo prijateljev mladine Koper v petek, 21. februarja, med 9. in 11.30 za otroke od osmega do 12. leta organiziralo delavnico Ustvarjamo z glino.


Najbolj brano