Slovenci v prestolnici kulture

Potem ko je KPD Bazovica na Reki več kot 120-krat odigralo komedijo Piknik s tvojo ženo dramaturga, gledališkega igralca in publicista Andreja Jelačina, so v torek zvečer rojakom na Reki predstavili še njegovo zadnjo knjigo Ni je šole brez karjole.

Na fotografiji (z leve): Andrej Jelačin,   Loredana Zidar Jurković,   
Vitomir Vitaz in  Sandra Tijan Grudenić.  Foto: Lea Kalc Furlanič
Na fotografiji (z leve): Andrej Jelačin, Loredana Zidar Jurković, Vitomir Vitaz in Sandra Tijan Grudenić.  Foto: Lea Kalc Furlanič

REKA > “Nadvse smo veseli, da nas je nocoj obiskal Andrej Jelačin. Našemu društvu je v 80. letih podaril avtorske pravice za njegovo igro Piknik s tvojo ženo, ki je imela izjemen uspeh. Naša dramska skupina jo je pod vodstvom Alojza Usenika odigrala več kot 120-krat. Toliko let smo jo igrali, da so se zamenjale štiri igralke v vlogi žene,” je na literarnem večeru v Slovenskem domu na Reki poudaril nekdanji predsednik Kulturnega prosvetnega društva Bazovica Vitomir Vitaz.

Večer z Andrejem Jelačinom je obiskala tudi zadnja igralka v vlogi žene, Loredana Zidar Jurković, ki je ob tem dejala: “S to igro smo veliko gostovali, prejemali nagrade in povsod nasmejali občinstvo.” Trenutno igra dramska sekcija komedijo Daria Foa Niti tat ne more pošteno krast, tudi v Sloveniji. Zelo dejaven je tudi pevski zbor. Za podporo sekcijam v društvu z 2000 člani, ki povezuje Slovence na Reki že 73 let, skrbi tajnica Sandra Tijan Grudenić.


Najbolj brano