Marina v Izoli spet naprodaj

Marino Izola so pred leti sprva prodajali za približno 25 milijonov evrov, nato se je znesek znižal na 15 milijonov evrov. Lani so zanjo pričakovali najmanj šest milijonov evrov, a se je interesentom cena očitno zdela še previsoka. Zdaj je marina znova naprodaj, tokrat za 4,85 milijona evrov.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > V drugem poskusu prodaje imajo morebitni vlagatelji časa za razmislek do 25. marca, ko morajo oddati ponudbe. Morebitna ponudba najugodnejšega ponudnika bo znana že naslednji dan.

Naprodaj je premoženje družbe Universe Service, ki ima v lasti stoodstotno kapital družb Porting in Marinvest. Prek teh družb Universe Service upravlja Marino Izola. Nov lastnik bo pridobil tudi veljavno gradbeno dovoljenje, ki omogoča širitev marine s pomolom B s 180 privezi.

4,85

milijona evrov znaša izhodiščna prodajna cena

Odvetnik Janez Starman, ki sodeluje s stečajno upraviteljico omenjene družbe, je po lanskem neuspelem poskusu prodaje pojasnil, da je “cilj , da izolska marina v novo sezono vstopi z novimi lastniki”. Včeraj za dodatna pojasnila ni bil dosegljiv.

Lani sta javni interes za nakup marine izrazila podjetje Grafist Anteja Guberca, ki že upravlja s koprsko marino, in skupina P&P družine Polič, ki se je zanimala tudi za nakup portoroške marine, a nato lani jeseni varščine za sodelovanje v prodajnem postopku nista vplačala.

Guberac zdaj pravi, da ga nakup ne zanima več, ker je po njegovem prepričanju cena previsoka in nerealna. “Marina Izola ustvarja izgubo, dušijo pa jo tudi neurejeni odnosi z izolsko občino. Poleg tega je neuradno slišati, da je najem velikega števila privezov razprodanih za prihodnja tri do štiri leta, kar zagotovo ne pripomore k uspešnemu poslovanju,” meni Guberac.

Za primerjavo omeni, da v koprski marini, kjer imajo le 70 privezov, beležijo med 600.000 in 700.000 evri prometa, v Izoli, kjer premorejo skoraj desetkrat več privezov (700) pa za približno dva milijona evrov prometa, kar po njegovi oceni ne more vzdržati poslovne in finančne logike.


Najbolj brano