Konec maja bodo začeli graditi zimski bazen

Mestna občina je objavila javno naročilo za gradnjo pokritega bazena. Če se ne bo kaj zalomilo in ne bo pritožb, naj bi ga začeli graditi proti koncu maja, prvi uporabniki pa bodo v njem zaplavali decembra prihodnje leto.

Če bo šlo po načrtih, bodo konec maja na mestu teniških igrišč 
začeli graditi zimski bazen.  Foto: Mitja Marussig
Če bo šlo po načrtih, bodo konec maja na mestu teniških igrišč začeli graditi zimski bazen.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > V teh dneh je mestna občina objavila javno naročilo za izbiro izvajalca, ki bo gradil pokriti zimski bazen v novogoriškem športnem parku. Nanj uporabniki že nestrpno čakajo. Kot je znano, ga je načrtoval že prejšnji župan, a je novo vodstvo naložbo ustavilo, jo preverilo in spremenilo, zato se je naložba zavlekla za leto dni. Kot je pojasnil vodja kabineta župana Gorazd Božič, so jo racionalizirali po gradbeni in finančni plati, se uskladili s skupinami uporabnikov in pripravili nove projekte. Največja novost je dvižno dno, ki naj bi omogočilo, da bo bazen uporabljal širši krog ljudi. Z zasnovo ničenergijske stavbe so izboljšali energetsko učinkovitost in s tem zmanjšali stroške ogrevanja in elektrike, s spremembo projekta pa je občina na razpisu pridobila nepovraten denar Eko sklada, je še dodal.

Obenem bodo uredili tudi okolico bazena oziroma ta del športnega parka. Celotna naložba bo stala 5,35 milijona evrov, od tega bo mestna občina iz proračuna namenila 1,6 milijona, 740.000 evrov bo dobila od Eko sklada, malenkost več kot tri milijone pa bo pridobila iz tako imenovanega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb.

Letos še obnova letnega bazena

Kot je znano obnovo potrebuje tudi letni bazen. Lani, ko je začel puščati in se je zaradi interventne sanacije zamaknil začetek sezone, so ga zakrpali do te mere, da bi moral zdržati še letošnjo sezono. Celovite sanacije pa naj bi se lotili letošnjo jesen, do takrat bodo na občini pridobili idejno zasnovo in projekte za izvedbo. V proračunu za letošnje leto so za sanacijo rezervirali 750.000 evrov.

Potencialni ponudniki imajo do 12. marca čas za oddajo ponudb, odločbo o oddaji del naj bi občina izdala 15. aprila, bazen pa naj bi začeli graditi 27. maja, napovedujejo na občini. Če se seveda ne bo karkoli zalomilo ali se ne bo kateri od neizbranih izvajalcev pritožil. Kot je pojasnil Božič, bo sama gradnja trajala 16 mesecev, nato bodo pridobivali uporabno dovoljenje in začeli poskusno obratovanje. Če bo šlo po načrtih, bodo prvi uporabniki v bazenu lahko zaplavali decembra prihodnje leto.

5,35

milijona evrov bo stal pokriti bazen


Najbolj brano