Deložirani Olahovi mora država plačati odškodnino

Po razsodbi okrožnega sodišča v Ljubljani mora država Zlatki Olah, ki so jo pred petimi leti deložirali iz stanovanja v Luciji, njen dom pa prodali, izplačati odškodnino v višini 57.680 evrov z obrestmi vred. “Bitka je dobljena, vojna še ne,” je ob tem dejala Olahova.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

PIRAN > Vztrajnost in protesti Zlatke Olah, ki je po njenem prepričanju pred petimi leti neupravičeno izgubila svoje stanovanje na Liminjanski ulici v Luciji, so se očitno izplačali. Dobila je eno od mnogih bitk, ki jih bojuje vse od trenutka, ko je piransko okrajno sodišče njeno trisobno stanovanje zaradi dolga 4500 evrov prodalo na dražbi. Zanj je iztržilo 80.000 evrov, čeprav je bilo zagotovo vredno nekaj več kot 100.000 evrov.

Odškodnina 57.680 evrov, ki jo je prejela, se nanaša prav na vrednost stanovanja, ki je bilo prodano na dražbi. Država mora kriti tudi stroške pravdnega postopka v vrednosti 3.146,55 evra.

Ne le s protesti pred piranskim in koprskim sodiščem, Olahova je svoje stanovanje leta 2016 branila tudi z grožnjo, da se bo v njem razstrelila, zato je bila nekaj dni prava medijska zvezda v slovenskem prostoru. Grožnje naposled ni uresničila, je pa ves čas javnost opozarjala, da se ji je zgodila krivica. Nenazadnje je na lokalnih volitvah tudi kandidirala za županjo Pirana.

Kot nam je zaupala v petek, sama živi v kletnem stanovanju, saj je zanjo in njene pse že vseeno. Bolj jo skrbi za hčerko in vnuka, ki jim bo tudi namenila denar od odškodnine, da jim ne bo treba več živeti v najetem enosobnem stanovanju. “Ni denarja, ki bi lahko poplačal tega, kar doživljamo,” nam je Olahova dejala po telefonu in pojasnila, da so njeni vnuki ves čas deležni različnih šikaniranj, zaradi česar njena družina zelo trpi.

Olahova ima sicer v lasti še garažo, ki pa je še “pod plombo” in z njo ne more razpolagati. “Resnica prej ali slej pride na dan,” je še dejala Olahova, ki poudarja, da je z razsodbo okrožnega sodišča v Ljubljani dobila eno bitko, vojne pa še ne. Napovedala je, da bo odslej vsak dan protestirala pred koprskim sodiščem, kamor so iz Pirana premestili sodnico Tino Benčič, ki jo Olahova krivi za deložacijo. Napoveduje tudi, da bo na sodišče vložila še tožbe zaradi prestanega trpljenja ter odvzema nepremičnega in premičnega premoženja.


Najbolj brano