V nekdanjem Moby Dicku bi uredili družinski hotel

Minuli teden je na prvi letošnji dražbi nepremičnin izolska občina prodala dele stavbe v Dantejevi ulici, kjer obratuje restavracija Casa della Pizza, nekdanji Moby Dick. Prostore je za 395.000 evrov kupilo podjetje AM3, ki upravlja tudi z omenjeno picerijo. Njen predstavnik Matjaž Antolovič napoveduje, da bo tam zgradil družinski hotel.

Na tem mestu v Izoli lastnik načrtuje izgradnjo manjšega hotela, 
vendar ne zna napovedati, kako bodo potekala dela. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Na tem mestu v Izoli lastnik načrtuje izgradnjo manjšega hotela, vendar ne zna napovedati, kako bodo potekala dela. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > “Izola potrebuje več takih zgodb, ko nepremičnine ostanejo v lasti domačinov,” pravi Matjaž Antolovič, podjetnik s 25-letnimi izkušnjami v gostinstvu. Nekoč je upravljal z izolsko restavracijo Gušt, nato sta se skupaj z bratom Alenom lotila prenove lokala Moby Dick, nato pa so se njune poti razšle. Alen vodi lokal Mai Piu pod izolskim stadionom, Matjaž pa je ostal v Dantejevi ulici 4, kjer je uredil picerijo.

Kot pravi, že nekaj časa razmišlja o odprtju prvega družinskega hotela v Izoli, saj po njegovem mnenju v mestu primankuje prenočišč. Kot edini dražitelj je na dražbi minuli teden od občine kupil dele stavbe, v kateri namerava urediti osem do trinjast sob. Vse, tudi to, kdaj utegne uresničiti načrt, je odvisno od gradbenega dovoljenja, za katerega bodo zdaj zaprosili na upravni enoti.


Najbolj brano