Koprski kriminalisti ovadili goljufivega Celjana

Koprski kriminalisti so decembra lani ovadili 57-letnega Celjana, ki je z lažnimi obljubami o avtomobilskih poslih od Koprčana pridobil približno 50.000 evrov.

 Foto: GPU
Foto: GPU

KOPER, CELJE > Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je oškodovanec, 57-letnik doma z območja Kopra, že pred časom spoznal 57-letnega Celjana, ki se ukvarja s prometom in popravili motornih vozil. Celjan je v nekaj mesecih pridobil njegovo zaupanje in mu ponudil v nakup več različnih vozil iz tujine, ki naj bi se iz različnih razlogov prodajala po nižji ceni, kot je bila sicer vrednost vozila.

“Z lažnim prikazovanjem dejstev, da bo za oškodovanca iz tujine pridobil več motornih vozil in mu poškodovana tudi popravil, je od Koprčana pridobil denar v različnih zneskih, v skupni vrednosti nekaj več kot 50.000 evrov. Ker Celjan svojih obljub glede dobave vozil in popravila ni izpolnil, od oškodovanega pa ves čas zahteval še dodatne zneske denarja, s prejemom katerih je pogojeval popravila, je oškodovanec dogajanje naznanil policiji,” pojasnjujejo v Policijski upravi Koper.

V sodelovanju z ljubljansko policijsko upravo so osumljencu zasegli iskano vozilo, na keterem dejansko ni opravil dogovorjenih popravil, zasegli so mu tudi že demontirane dele. Ovadili so ga koprskemu tožilstvu. Za kaznivo dejanje goljufije je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

Koprski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov o tej zadevi, obenem pa občane opozarjajo na samozaščitne ukrepe pri poslih z motornimi vozili, predvsem pri nabavi rabljenih vozil v tujini in njihovem popravilu kot tudi pri izročanu gotovinskih plačil. “Svetujemo poslovanje z zanesljivimi in preverjenimi subjekti ter po možnosti z uporabo preverljivih načinov plačil,” še sporočajo iz koprske policijske uprave.


Najbolj brano