Mandarić od Popovičeve mame terja skoraj milijon evrov

Na koprskem sodišču se je z zadnjimi pričanji zaključil dokazni postopek v tožbi podjetnika Milana Mandarića oziroma družbe Toko-Line proti Solzi Popovič, sicer mami bivšega župana Borisa Popoviča. Mandarić zahteva povrnitev 950.000 evrov, ki jih je leta 2007 nakazal Popovičevi, ta pa trdi, da je znesek takoj po podpisu pogodbe vrnila v gotovini.

Milana Mandarić zastopata odvetnica Carmen Dobnik in odvetnik 
Jernej Kos.
Milana Mandarić zastopata odvetnica Carmen Dobnik in odvetnik Jernej Kos. 

KOPER > Milan Mandarić je leta 2007 Solzi Popovič nakazal skoraj milijon evrov, pri čemer tožena stranka trdi, da naj bi znesek takoj po podpisu pogodbe vrnila v gotovini in to kar v domači spalnici, kar pa so med dokaznim postopkom potrdili samo njeni družinski člani. “Z gotovostjo gospod Mandarić tega denarja v gotovini ni prejel,” je po zaključku naroka zatrdil odvetnik Jernej Kos, za katerega so odprta samo še vprašanja pravne narave, v prvi vrsti glede zastaranja zadeve.

Med pričami je danes nastopil tudi sam Mandarić, ki je pojasnjeval podrobnosti glede prenosa svoje terjatve na družbo Toko-Line. Kot je navedel sodnici Darji Morelj, pri tem ni imel druge izbire, saj je Popovičevi ves čas pošiljal opomine, a brez rezultatov. Za odstop terjatve se je sicer odločil na predlog svojega tedanjega odvetnika Francija Matoza.

Terjatev je Mandarić naknadno prevzel nazaj od Toko-Linea, glede na čas začetka postopka pa kot tožnik uradno nastopa Toko-Line. To sicer po besedah odvetnika Kosa nikakor ne vpliva na procesni položaj strank v postopku, saj Toko-Line dejansko toži Popovičevo za Mandarića.

Sodnica Moreljeva je danes sklenila dokazni postopek, saj je ocenila, da je zadeva zrela za odločitev. Sodbo, ki bo izšla pisno, Mandarićev zagovornik pričakuje v drugi polovici februarja.


Najbolj brano