Želijo si, da bi vozilo bilo stalno v Bovcu

Zdravstveni dom Tolmin je s pomočjo Občine Bovec dobil novo, popolnoma opremljeno reševalno vozilo. Zaradi oddaljenosti od Tolmina si Bovčani že dolgo prizadevajo, da bi bilo stalno prisotno pri njih, a bo do tega še dolga pot.

Novo vozilo je dobrodošla pridobitev, v Bovcu pa si želijo, da bi bilo redno prisotno pri njih.
Novo vozilo je dobrodošla pridobitev, v Bovcu pa si želijo, da bi bilo redno prisotno pri njih.  

BOVEC > Zdravstveni dom Tolmin je do novega, popolnoma opremljenega reševalnega vozila prišel s pomočjo Občine Bovec, ki je na javnem razpisu ministrstva za zdravje Sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v RS za leto 2019 za 133.000 evrov vredno reševalno vozilo NRV tipa B od ministrstva pridobila 55.000 nepovratnih evrov, ostalo je dodal Zdravstveni dom Tolmin.

Vozilo je seveda zelo dobrodošla pridobitev, v Bovcu pa si želijo, da bi bilo zaradi oddaljenosti od posoškega centra Tolmina pri njih nenehno prisotno. A do tega bo treba prehoditi še nekaj poti, saj bi morali zagotoviti tudi stalno prisotnost ekipe, kar bi, brez upoštevanja stalne prisotnosti zdravnika, po nekaterih ocenah stalo med 400.000 in skoraj 500.000 evri na leto.

Valter Mlekuž

župan Bovca

“Stalna prisotnost reševalnega vozila na Bovškem je predvsem v polni turistični sezoni nujna.”

“Občina Bovec sama seveda tako velikih sredstev ne more zagotavljati, zato smo prepričani, da bi za financiranje morala poskrbeti država in bomo pri tem tudi vztrajali. Stalna prisotnost reševalnega vozila na Bovškem je predvsem v polni turistični sezoni nujna, tudi zato, da bi dosegali z zakonom predpisan prihod do ponesrečencev oziroma bolnikov, vendar je tudi razumljivo, da to za sabo potegne številne poteze, tudi zaposlitev novih reševalcev in, kot rečeno, visoke stroške,” meni bovški župan Valter Mlekuž.

Bovčani že imajo zelo dobro organizirane ekipe prvih posredovalcev med gasilci, želijo pa si doseči, da bi ministrstvo zagotovilo z zakonom predpisan prihod do ponesrečencev oziroma bolnikov, kar bi pomenilo tudi možnost zaposlitve novih reševalcev. “O načinu izvedbe želenih načrtov se aktivno pogovarjamo, prav gotovo pa bomo na koncu našli neko rešitev, ki bo vsem ustrezala,” je še prepričan Mlekuž.


Najbolj brano